zaterdag 23 januari 2016

SVDPW gooit handdoek, SVV wil niet door bodem, Hermes en Kethel Spaland thuis, Excelsior uit

Toon Wolters gaat SVV uit de kelder halen
VOETBAL - De hervatting van de zondagvoetbalcompetitie heeft in Schiedam een bijzondere wending genomen. SVDPW meldt zijn eerste, tweede en zesde team uit de competitie te nemen. Dat is de helft van de in het totaal zes senioren teams. Het eerste van SVDPW, het hoogst spelende voetbalteam van Schiedam, zou aanstaande zondag in de eerste klasse B de competitie moeten hervatten met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen DRL. Op Voetbal.nl, de site van de KNVB, staat deze wedstrijd nog steeds geprogrammeerd. Er staat nog geen enkele bijzonderheid over het al dan niet doorgaan van deze wedstrijd. In het AD/RD echter geeft competitieleider van het district West II, Patrick Kok, wel aan dat er een afmelding ontvangen is voor aanstaande zondag voor het eerste, tweede en zesde van SVDPW.

Dat betekent formeel, aldus Kok, dat dit wordt aangemerkt als niet opkomen. Mocht men dan een volgende competitieronde alsnog in actie willen komen, wordt een en ander voorgelegd aan de tuchtcommissie. Het ziet er, als we alle berichten inschatten, echter niet naar uit dat de club SVDPW nog uit deze crisis zal gaan komen, aanstaande woensdag tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering. Wij spraken eerder deze week al van de verwachting dat een deel van de SVDPW-leden zal verhuizen naar SVV. Inmiddels is bekend geworden dat SVDPW-trainer Toon Wolters volgend jaar de trainer zal zijn van SVV en daarmee de huidige trainer Marcel van der Ven gaat opvolgen. De 55-jarige Van der Ven is aan zijn eerste seizoen bezig bij SVV, Schiedams voormalige voetbaltrots, die nu letterlijk bivakkeert in de bodem van het amateurvoetbal. In de vierde klasse B weet SVV op dit moment slechts drie clubs onder zich.

Vijfde klasse
Met de instelling van een vijfde klasse is het zelfs nog niet uitgesloten dat SVV kan degraderen en dus door de absolute bodem van het amateurvoetbal heenzakt. Het zou ons dus niet verbazen dat Toon Wolters al in het lopende seizoen in de dugout van de rood-groenen zal gaan opduiken. De prima band die Wolters met zijn spelers heeft, is alom bekend en zoals we al konden lezen verwacht Wolters dat er verschillende spelers zijn spoor zullen gaan volgen. Wat mee zal spelen is dat het voor Marcel van der Ven nu moeilijker wordt werken, nu een ieder weet dat er komend seizoen een ander aan het roer zal staan, die - al geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor resultaten in de toekomst - naar verwachting SVV (zondag) weer snel zal terugbrengen naar een niveau waar het hoort, en dat is dus in de top van het amateurvoetbal, niet op of onder de bodem ervan. Het is een mooie club, met een prima achterban en met jeugd, en met een bestuur met ambitie.

Spanning in de kelder van 4B
SVV speelt morgen uit tegen het op de 4e plek genoteerde Ammerstol. Naaste belager Moordrecht, met slechts 1 puntje minder dan SVV, heeft een gemakkelijker opening van de tweede seizoenshelft met de wedstrijd tegen Floreant dat 1 punt boven SVV staat. Als Moordrecht wint of gelijkspeelt, en SVV blijft puntloos morgen, dan zakt SVV naar de tweede plek van onderen. Spanning dus in de kelder.

Schiedams getinte 3D
De wedstrijden die zondagmiddag aanvang 14.00 uur voorts op het programma staan (houd na deze dagen van vorst en vochtigheid wel de afgelastingsberichten in de gaten) zijn in de derde klasse, waarin de overige drie zondagclubs, Excelsior'20, Hermes-DVS en Kethel Spaland. De nummer 3 van de competitie, Excelsior'20, speelt uit in de schaduw van de Kuip, op Varkenoord tegen DHZ, de nummer 11. De nummer 4 Hermes-DVS ontvangt op eigen veld de nummer 6, Maasstad-Tediro. Kethel Spaland staat op de negende plek en ontvangt in Kethel het Rotterdamse Besiktas, dat op plek 12 staat. Kethel Spaland heeft voor komend seizoen Ruud Spierings aangetrokken als trainer voor het zondagteam. Spierings is nu nog trainer bij Leonidas (za); vandaag kan hij al aan de Schiedamse bodem wennen, als hij het opneemt met zijn team tegen HBSS.

Lees hier meer over het zaterdagprogramma.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten