donderdag 21 januari 2016

Duivels dilemma, hoe je verkeersveiligheid fietsers, voetgangers, sporters en omwonenden weegt
SCHIEDAM -  In de commissievergadering van de gemeenteraad van afgelopen dinsdag 19 januari 2016 heeft de PvdA Schiedam een standpunt ingenomen over de voorkeur van het college voor de fietsontsluiting sportpark A4. Daarvoor was door kritische omwonenden een alternatief plan gemaakt. Het college stelt dat van dat alternatieve plan een aantal onderdelen in het uiteindelijke besluit is verwerkt.

De PvdA kan zich goed voorstellen dat het de kritische omwonenden niet tevreden stelt, omdat niet het totale alternatief is overgenomen. PvdA-Raadslid Serkan Kilickaya dinsdagavond: "Wij willen best geloven dat het college niet over één nacht ijs is gegaan; en wij willen graag vertrouwen op de deskundigheid van de verkeerskundige advisering. Het punt is: wat is verkeersveiliger? Wat heeft minder risico op overlast? En hoe weeg je verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers, sporters en omwonenden? Het is een duivels dilemma om die afweging te maken. En pas in de praktijk zal blijken of de keuze van het college de juiste is! Niemand, ook niet een ander adviesbureau, kan ons garanderen dat zijn of haar oplossing zonder risico is.’’

De PvdA heeft het college het voordeel van de twijfel gegeven maar wel gevraagd of het college bereid is opnieuw naar alternatieven te kijken zodra blijkt dat deze fietsroutes in de praktijk niet blijken te voldoen. Wethouder Houtkamp (D66) heeft dat dinsdagavond bij herhaling toegezegd, stelt Kilickaya (PvdA) en “de praktijk zal moeten uitwijzen of de keuze van het college veilig genoeg is. Dat merken we snel genoeg!”

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten