zaterdag 23 januari 2016

HBSS thuis tegen subtopper Leonidas; PPSC op bezoek bij koploper Schipluiden

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar, is bij HBSS
VOETBAL - De winterstop voor de amateurvoetbalclubs zit erop. Vandaag begint de competitie weer. Het beetje winter waar wij de afgelopen week mee te maken hebben gehad, is al weer verdreven. Maar de velden zullen afgelopen week wel een flinke optater hebben gekregen van vorst en vochtigheid. De uitwedstrijd van Kethel Spaland tegen Strijen is voor vandaag afgelast. Diegenen die staan te popelen om een frisse neus te halen op één van de velden, kunnen vandaag toch in Schiedam terecht: HBSS ontvangt Leonidas (aanvang 14.30 uur). Aansluitend kun je een oefenwedstrijd zien bij SVV tegen Bonaire. PPSC begint vandaag met een uitwedstrijd. Om drie uur vanmiddag wordt afgetrapt in de semi-derby tegen Schipluiden.

In de derde klasse D, die uit 14 teams bestaat, werden in de eerste seizoenshelft door alle clubs 13 wedstrijden gespeeld. We beginnen dus met een netjes gladgestreken tabel. HBSS krijgt vandaag de subtopper Leonidas op bezoek. Nieuwenhoorn staat in 3D onaantastbaar bovenaan met 34 uit 13. Dan volgt Botlek met 23 punten, en daarna drie clubs met 22 punten waaronder Leonidas. In de eerste seizoenshelft speelde HBSS met 3-3 gelijk op bezoek bij deze club uit Schiebroek. In de eerste maanden van het nieuwe seizoen had promovendus HBSS zich als een van de subtoppers ontpopt. Na het incident tegen Rockanje kwam de klad er echter in. Nu staat HBSS op plek 12 met 12 punten uit 13 wedstrijden. Rockanje staat een plek lager met 2 punten minder. Bernisse staat stijf onderaan met zes behaalde punten. "We staan met HBSS nu op een nacompetitieplaats; na de winterstop moeten we gaan zorgen daar vandaan te komen en daar heb ik alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Behalve koploper Nieuwenhoorn, ontlopen de meeste ploegen elkaar niet veel," zei trainer Janssen zaterdagmiddag 19 december na afloop van het restantje HBSS-Rockanje dat toen werd uitgespeeld.

De mannen van Henk Salari nemen het na de hervatting van de winterstop op tegen de koploper van 4E, Schipluiden, met 34 punten uit 12 wedstrijden. De doelpuntenstatistiek van de thuisploeg is aansprekend: 62 voor, 12 tegen. Vijf van die doelpunten werden op Thurlede gescoord, waar de gasten met 0-5 zegevierden. PPSC staat achtste met 12 uit 12, 31 doelpunten voor, 37 tegen. Het nieuwe stukje A4 nog niet geprobeerd? Een extra reden om vanmiddag deze uitwedstrijd van de blauwhemden te gaan zien op Sportpark KeenenburgTiendweg 3 in Schipluiden. Scheidsrechter vandaag is S. Isri.

SVV, dat vandaag vrij is in deze competitie met dertien teams, staat op de tiende positie met 9 punten uit 12 wedstrijden. Vanmiddag om 4 uur staat er op Harga een oefenwedstrijd op het programma tegen het team Bonaire.

Lees ook waar er zondag gevoetbald wordt en over de ontwikkelingen bij SVDPW en SVV.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten