zaterdag 23 januari 2016

PPSC moet het nog gaan afmaken tegen koploper Schipluiden; gestaakt na uitvallen Bronwasser

Salari tekende bij
VOETBAL - PPSC heeft aan de uitwedstrijd van vanmiddag tegen koploper Schipluiden een dubbel
gevoel overgehouden. De wedstrijd werd twintig minuten voor tijd bij een achterstand van 4-1 gestaakt wegens een knieblessure van Stephan Bronwasser. De achterstand en vooral de vervelende blessure voor Stephan Bronwasser zorgden voor het vervelende gevoel. De manier waarop PPSC in de eerste helft voetballend de dienst heeft uitgemaakt, maakte dit vervelende gevoel ten dele goed.

Trainer Henk Salari was begaan met het lot van zijn speler, van wie de voet in een confrontatie met een tegenstander in het zware kunstgrasveld bleef staan en waardoor Bronwasser zijn knie lelijk verdraaide. "De jongen van Schipluiden kon er niets aan doen. Maar het zag er zo ernstig uit, dat we wel een ambulance hebben moeten bellen. Hij heeft een half uur op het veld moeten wachten. Om daarna de wedstrijd weer te hervatten, leek ons niet verstandig. De scheidsrechter heeft de wedstrijd toen gestaakt. Waarschijnlijk zullen we de resterende twintig minuten op 6 februari uitspelen. Stephan is nu nog met zijn vader voor onderzoek in het ziekenhuis", aldus Salari, die overigens op het moment van uitvallen van Bronwasser alle Schiedamse wissels gebruikt had.

PPSC was in de eerste helft zoals gezegd de betere partij; het stond tactisch heel goed bij de Schiedammers. De thuisploeg had er zichtbaar moeite mee. PPSC kreeg de bij het goede spel behorende beste kansen. Als die geen doelpunten opleveren, gaat vaak de aloude voetbalwet op dat de tegenpartij dan wel scoort, vaak met een doelpunt dat min of meer uit de lucht komt vallen. Zo ook vanmiddag en nog op een ongelukkig moment ook: net voor rust. De scheidsrechter zag over het hoofd dat een Schipluidenaar de bal met de hand meenam: 1-0. Na de rust maakte de koploper aan alle Schiedamse - op basis van het vertoonde spel geheel terechte - hoop een abrupt einde: binnen zes minuten stond er 4-0 op het bord. Bij de 3-0 met wat hulp van de arbiter die vanaf de middenlijn oordeelde dat de Schiedamse doelman bij een uittrap hands maakte. Stephan Bronwasser deed aanvallend nog iets terug: 1-4, voordat hij zich zo ongelukkig blesseerde.

"Maar als we zo blijven voetballen, gaan we echt heel veel punten pakken. Ik heb daar alle vertrouwen in", aldus Salari, die tijdens de winterstop bijtekende voor nog een seizoen op Thurlede.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.