De Schiedammer Online

woensdag 18 november 2015

Eén wedstrijd schorsing; meevallende straf voor Excelsior'20-spits Smulders

VOETBAL/SCHIEDAM - Cas Smulders (19) is bestraft met een schorsing van één wedstrijd wegens direct rood in de wedstrijd tegen OHVV.

De jonge talentvolle en veelscorende Excelsior'20-spits Cas Smulders had afgelopen zondag uit in de topper in de derde klasse D tegen OHVV een mindere dag. Hij scoorde niet, Excelsior'20 verloor met 3-2 en raakte daarmee de ongeslagen status kwijt en tot overmaat van ramp maakte hij in de laatste minuut van de wedstrijd een overtreding die met direct rood werd bestraft. De verwachting was dat dit voetbalvergrijp hem een minimale schorsing van 3 wedstrijden zou opleveren, iets waarover coach Gokhan Cayir hels was na het tegenvallende resultaat: ,,Ik zal nog wel met hem in gesprek gaan, aan zulke acties heb ik helemaal niks.'' Die schorsing blijkt mee te vallen, zodat de zwartwitten hun gevaarlijke pion slechts één wedstrijd hoeven te missen. Hij doet dus zondag niet mee tegen Besiktas, maar is wel aanstaande dinsdag weer van de partij tegen Vlotbrug voor de beker. Hij is met zes goals topscorer van de ploeg. Daarvan scoorde hij tweemaal uit een pingel, maar heeft ook al drie kalktrappen gemist. Toch moet Smulders ze blijven nemen van trainer Gokhan Cayir.

Cas Smulders is echt een jongen van de club, die sinds vorig seizoen vast in de basis staat, en die meteen in zijn eerste seizoen al wist op te vallen in zijn voetballende acties (het kan natuurlijk niet uitblijven dat hij al opgevallen is bij hoger spelende clubs). Af en toe is hij ook opvallend in het randgebeuren, want loopt wel eens tegen een kaart aan door te veel mekkeren. De overtreding van afgelopen zondag in de laatste minuut was van een andere aard; met twee benen vooruit. Terecht rood. Gokhan Cayir was dan ook op een plezierige manier stomverbaasd toen hij vandaag werd gebeld door de secretaris die hem het KNVB-vonnis voorlas: 1 wedstrijd schorsing.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.   

 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten