De Schiedammer Online

maandag 16 november 2015

'Wij runnen de stad'. Schiedam Run gaat woensdagavond door. Start in de kerk

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Accountmanager evenementen bij de gemeente Schiedam, Ronald Ultee, meldt dat de vergunning voor de Schiedam Run vandaag verleend is. De prestatieloop van ongeveer drie, zes of negen kilometer (en warming up vooraf, alsook wat rek- en strekoefeningen onderweg) door de historische binnenstad van Schiedam, kan woensdagavond dus doorgaan.

Het evenement was wel aangekondigd door de organisator maar vorige week doken berichten in de diverse media op of de loop wel door zou gaan, aangezien enkele dagen voor het evenement de vergunning nog niet was afgegeven. De start is om acht uur 's avonds in de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat 37 in Schiedam.

Eerste keer buiten Rotterdam
Het is voor de eerste keer dat Rotterdam Running Crew een loop buiten de grenzen van Rotterdam houdt. De organisatoren schrijven: "We maken een uitstapje naar het mooie, historische centrum van Schiedam, de stad van jenever, gin, molens, karakteristieke grachten en monumentale pakhuizen. Daarbij starten we op een unieke plek, te weten in De Grote Sint Janskerk (het oudste gebouw van Schiedam). De kerk is nog steeds een cultureel en historisch middelpunt van de stad." 

Teller staat op 1500
Even voor alle duidelijkheid, geachte buursteders, het is: 'Grote- of Sint Janskerk'.  Het getuigt van Rotterdams pragmatisme om dat woordje 'of' er maar gewoon tussenuit te schrappen. Toegegeven, het is een verwarrende naam. Moet je nou in de Grote Kerk zijn of gaan we naar de Sint Janskerk. Hoe dan ook, leuk dat jullie na 21 runs in Rotterdam, ons mooie Schiedam rennend komen verkennen. Het enthousiasme voor deelname, ook door Schiedammers en ongetwijfeld ook Vlaardingers is groot, als je naar de Facebookpagina kijkt waar je je kunt aanmelden. De teller staat al op 1500 deelnemers en er zullen er ongetwijfeld nog bijkomen. 

Redactie hobbelt mee
De redactie van Schiedams.nl en De Vlaardinger hobbelt ook mee. De kans dat je onze redactie, die uitermate snel schrijft maar des te langzamer loopt, voor blijft is bijna 100%. Nu gaat het niet om winnen, maar toch, als laatste eindigen verdient ook in een prestatieloop niet de hoofdprijs. Omdat wij de literaire schoonheid er wel van inzien, om volkomen ongetraind, als laatsten over de meet te strompelen, gunnen wij onszelf die eer. En gunnen we daarmee jullie - een paar duizend lopers zal het zijn - derhalve de glorie om ons voor te blijven. 

Wij runnen de stad
De Rotterdam Runs zijn ontstaan uit een spontaan initiatief in oktober 2013. Op de site van de initiatiefnemers staat de volgende mission statement: "De Rotterdam Running Crew is een open hardloopclub waar iedere hardloper, beginnend en gevorderd, zich gratis kan aansluiten. Mensen in beweging brengen en houden. Dat willen we! En dat lukt door samen één keer per maand dwars door bijzondere plekken van Rotterdam te rennen. Opgeroepen via social media. Wij runnen de stad. No matter what."



Lions Club enthousiasmeert
De Lions Club Schiedam wijdt het volgende persbericht aan de Schiedam Run:
Aanstaande woensdagavond 18 november vindt voor het eerst een run van de inmiddels befaamde Rotterdamse Running Crew (RRC) plaats buiten haar stadsgrenzen. Lions Club Schiedam maakte deze informele hardloopclub enthousiast voor een ‘rondje’  Schiedam. Vanuit de Grote Kerk vlakbij de Grote Markt starten de 3, 6 en 9 km lopen kort na 20.00 uur. Even tevoren zal de Schiedamse burgemeester Cor Lamers de vele honderden lopers toespreken.

Na geslaagde runs als de Brandgrensrun, de Maastunnelrun, nu de Molenrun, door de historische binnenstad langs de meeste van haar molens, karakteristieke panden, door steegjes, over bruggetjes en langs haar havens. Een lang lint groenverlichte lopers zal zich door de stad navigeren. Uniek om te zien. Lions Club Schiedam is trots zo veel lopers naar de Jeneverstad te krijgen en hun op deze unieke manier de binnenstad te laten zien.

De Rotterdam Running Crew, een initiatief van vijf ondernemende Rotterdammers, begon precies twee jaar geleden met als doel op bijzondere plekken in Rotterdam te rennen. Mensen in beweging brengen en houden, voor beginners en gevorderden. De Brandgrensrun vormde het hoogtepunt op 10 mei 2015 met bijna 4.000 deelnemers.

Deelname is gratis. Inschrijven kan via facebook of de website www.rotterdam-runningcrew.nl . Het is geen wedstrijd, loopplezier staat voorop.






Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.   











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten