De Schiedammer Online

zondag 15 november 2015

Op naar Harga naar SVDPW en of Hermes-DVS, of op reis met Excelsior'20, Kethel Spaland of SVV

VOETBAL - Wijlen weerman Jan Pelleboer zou het weer gisteren beter hebben voorspeld dan de buienradar. Het zou volgens de moderne weersvoorspellingen pas gaan regenen ná de wedstrijden van gistermiddag. Niets was minder waar. Het leken wel avondwedstrijden en de lichtmasten moesten schijnen. Vandaag zal de voorspelling wel uitkomen. Dat doen ongunstige voorspellingen doorgaans in ons polderland. De buienradar voorziet van twee tot vier, en dan is het voetbaltijd, enige regen, althans een kans op nattigheid van in het eerste uur 55% en in het tweede uur 65%. Géén reden om weg te blijven. Er is altijd wel aan afdak of tribune. Paraplu heeft niet zoveel zin met een windkracht 5 uit het westen.  Elk nadeel heeft ook weer een voordeel: de wind blaast die 2 mm regen wel van je jas af. Kortom, met 14 graden, een heerlijke herfstige voetbalmiddag, waarbij je qua thuiswedstrijden de keus hebt tussen eersteklasser SVDPW en derdeklasser Hermes-DVS. Voordeel, je kunt op Harga gemakkelijk heen en weer lopen tussen de beide potten. Excelsior'20 gaat naar Oudenhoorn, Kethel Spaland naar Rotterdam en SVV naar Gouda. Alle wedstrijden beginnen om twee uur, behalve Kethel Spaland dat een half uur later aftrapt.

Aan de stand van de ranglijst te zien en op basis van het solide spel dat steeds op de mat wordt gelegd door de mannen van Toon Wolters, liggen er kansen tegen het op de 12e plaats staande TAC'90 met 7 uit 9 (SVDPW staat 7e met 12 uit 9). De 23 tegentreffers die de Hagenaars incasseerden, duiden op kwetsbaarheid van de defensie (SVDPW kreeg er 14 tegen). Ook voor wat betreft productie is de Harga-club de bovenliggende partij met 15 gescoorde doelpunten tegen 11 gescoorde goals door de mannen die op Sportpark De Verlichting in het Zuiden van Den Haag hun thuiswedstrijden spelen. Leidsman vandaag is Mourabit.

In de derde klasse D speelt vandaag dus alleen Hermes-DVS op eigen bodem. De thuisclub staat op de 4e plaatst met 17 uit 9, de gasten staan slechts 2 posities lager met 13 punten uit 9. Belangrijk dus voor de mannen van Jerry Visser om deze wedstrijd te winnen en een nog groter gat te slaan. Het belooft een offensieve ontmoeting te worden, want beide clubs weten goed het net te vinden, de thuisploeg al 23 keer en de Hoogvlietenaren al 21 keer.

Excelsior'20 staat met een wedstrijd minder gespeeld en 20 westrijdpunten behaald een plaats hoger dan de blauwwitte stadsgenoten. De Thurlede-club is weliswaar iets minder productief met 16 doelpunten voor, maar beschikt over de minst gepasseerde defensie (4 keer). Dat komt goed van pas vandaag, in de topper tegen het met twee punten meer op de tweede plaats staande OHVV. De doelcijfers van de thuisploeg: 22 voor, 6 tegen. Scheidsrechter A.J. Verhoeve leidt deze wedstrijd die als inzet heeft de tweede plek achter koploper Charlois.

Kethel Spaland ervoer afgelopen zondag de fysieke kracht van de koploper, die in Kethel met 0-4 het visitekaartje achterliet. Vandaag staat er voor het trainersduo Koorengevel/Scholte op papier een gelijkwaardige ontmoeting op het programma. Kethel Spaland staat op de 9e plaats met 9 uit 9. Thuisclub Blijdorp haalde één punt minder en staat één positie lager. De doelcijfers zijn iets gunstiger bij de Blijdorpers: 14 voor, 15 tegen. Kethel Spaland: 11 voor, 17 tegen. Kuijpers is de arbiter.

In de vierde klasse gaat SVV op bezoek bij de nog ongeslagen koploper ONA. Kortom, een goede mogelijkheid om een stuntje uit te halen voor de mannen van trainer Marcel van der Ven. ONA morste tot op heden slechts 2 punten. In 9 wedstrijden werd al 40 (!) keer gescoord. Met 8 tegendoelpunten beschikken de Gouwenaars ook nog eens over de minst gepasseerde defensie. SVV staat met 7 uit 9 op de 12e plek (13 doelpunten voor, 21 tegen). Fluitist is Van Herk.


14.00 uur:
SVDPW - TAC'90, scheidsrechter Mourabit
Hermes DVS - Meeuwenplaat, scheidsrechter Rodenburg
OHVV - Excelsior'20, scheidsrechter Verhoeve (Eeweg 31,Oudenhoorn)
ONA - SVV, scheidsrechter Van Herk (Gerard Leeustraat 2, Gouda)

14.30 uur:
Blijdorp - Kethel Spaland, scheidsrechter Kuijpers (Energieweg 15, Rotterdam)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten