De Schiedammer Online

zondag 15 november 2015

Zondagvoetballers van Kethel Spaland doen goede zaken na 1-2 winst bij Blijdorp

Koorengevel: "fel blijven"


door Ton de Leede


VOETBAL/ROTTERDAM -  Met een knappe overwinning op Blijdorp (1-2) nam de zondagafdeling van Kethel Spaland afscheid van de onderste regionen in de derde klasse D. ,,Een overwinning van het collectief,'' glom Kethel Spaland-coach Leen Koorengevel van trots, ,,echt iedere speler heeft keihard geknokt.''

Thuisploeg Blijdorp presteert tot nu toe zoals verwacht, met heel af een toe een uitschieter naar boven door een gestolen zege bij een hoger geklasseerd team. Met 8 winstpunten uit 9 gespeelde wedstrijden nam Blijdorp de tiende plaats op de ranglijst in, voorafgaand aan het treffen met de gasten uit Schiedam. De bezoekers hadden uit even zoveel partijen 1 puntje meer verzameld en stonden dientengevolge één plekje hoger in de stand. Beide ploegen noteerden, logisch genoeg, een negatief doelsaldo.

In de eerste rondgang gaven beide ploegen elkaar weinig toe. De kansen waren zeer schaars zodat de luttele toeschouwers niet echt buiten aan de zijlijn bleven gekluisterd. Toch was het in de twintigste minuut raak. Een corner van Dennis van der Schuur, met zijn 19 jaar toch al een belangrijke pion op het middenveld van Kethel Spaland, werd door Edinho Lima goed ingekopt. De bal werd eerst nog van de lijn gehaald waarna Harun Can de rebound tot doelpunt verhief (0-1).

Een kwartier lang konden de gasten van de voorsprong genieten. Een razendsnelle uitbraak van Blijdorp betekende de niet eens onterechte 1-1. De Schiedamse defensie, met klem gewezen op de counterkwaliteiten van Blijdorp, stond niet goed en kwam telkens een stapje te laat.

In de rust wees oefenmeester Leen Koorengevel fijntjes op de tekortkomingen van zijn manschappen. Met een verhoogde felheid en inzet liep Kethel Spaland na de theepauze naar de uiteindelijk dik verdiende puntenwinst. Het was bijna vanzelfsprekend dat Dennis van der Schuur voor de assist zorgde. Zijn steekpass op de eveneens 19-jarige Glenn van Troost was ragfijn en werd op waarde geschat (1-2).

,,De spelers moeten beseffen,'' stelde Leen Koorengevel onomwonden, ,,dat ze fel moeten zijn en alles moeten geven. Doen ze dat dan blijven de punten komen.''

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.   
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten