OHVV schiet ongeslagen Excelsior'20 omver: 3-2

Cas Smulders krijgt in 90e minuut direct rood

Ontzetting na het derde doelpunt; ongeslagen status omver

door Ton de Leede

VOETBAL/OUDENHOORN - De topper in de derde klasse D tussen OHVV en Excelsior'20 kende een treurig einde voor de Schiedammers. Niet alleen was de eindstand 3-2 in Oudenhoorns voordeel, maar in de allerlaatste minuut vergreep Cas Smulders zich ook nog waardoor hij met direct rood kon inrukken. Hem wacht een minimale schorsing van 3 wedstrijden, iets waarover coach Gokhan Cayir hels was na het tegenvallende resultaat: ,,Ik zal nog wel met hem in gesprek gaan, aan zulke acties heb ik helemaal niks.''

Op de open vlakte ofwel het hoofdveld van OHVV voelde Excelsior'20 zich geen moment thuis. Wind en regen teisterden de ranke lichamen van de Schiedamse ploeg. ,,We hebben constant achter de feiten aangelopen,'' baalde Gokhan Cayir, ,,met de factor storm in de hoofdrol. En daar konden we niet mee omgaan waarbij ik moet aantekenen dat OHVV echt een aardige ploeg heeft. Hun trainer Raphael Andrade heeft het aardig voor elkaar".

De nummer 2 tegen de nummer 3 was vooraf een prachtig affiche: spannend was het, maar zonder al te veel klasse. De thuisploeg nam tot drie keer toe een voorsprong en bij de derde keer zagen de Schiedammers geen kans meer om de stand gelijk te trekken, laat staan om te buigen in een kloeke overwinning.

Door een onbegrijpelijk slap begin keek Excelsior'20 al na 5 minuten tegen een achterstand aan. De 1-1 kwam volgens zeggen uit de lucht vallen, maar was niet minder welkom. Lisendry Sambo zorgde voor de 1-1 en vlak voor rust ook voor de 2-2. Op een psychologisch goed moment, maar niet Excelsior'20 maar OHVV was weer  de bovenliggende partij.

Kenmerkend voor de hele partij was het derde en winnende doelpunt van de nummer 2 van de ranglijst. Een indraaiende hoekschop verdween zonder aanrakingen achter Excelsior'20-goalie Aykut Argün. De ontluisterde Gokhan Cayir vroeg na de wedstrijd aan alle betrokkenen of de bal echt niet gekeerd had kunnen worden. Al zijn verdedigers, incluis doelman Aykut Nargün, verzekerden hun trainer dat er echt niets aan het doelpunt gedaan had kunnen worden.

,,Volgende week Besiktas thuis,'' eindigde Gokhan Cayir, ,,die we echt moeten winnen willen we blijven aanhaken. Heb echt nog nooit verloren met carnaval.''