De Schiedammer Online

zondag 15 november 2015

Te vroeg uitgetrokken shirt beïnvloedt door SVDPW verloren wedstrijd; arbiters niet eenduidig

Scheids Mourabit in gesprek met Wolters
VOETBAL/SCHIEDAM - De 1-2 achterstand van SVDPW bij rust tegen TAC'90 bood nog perspectief voor de tweede helft. Helaas maakten de bezoekers binnen enkele minuten na rust een einde aan de hoop op een beter resultaat: 1-4. SVDPW kwam uit een bij de eerste paal ingetikte lange ingooi nog wel dichterbij: 2-4. De wissel die Toon Wolters direct daarna wilde plaatsen werd verijdeld doordat de gewisselde speler enkele meters voordat hij uit het veld was zijn shirt uit had getrokken. Geel vond de scheids en omdat dat de tweede geel was, betekende dat rood en een man minder voor de thuisploeg. Jammer dat scheidsrechters daarin niet eenduidig zijn, want een veld verder - bij Hermes-DVS tegen Meeuwenplaat - gebeurde precies hetzelfde. Een speler van Meeuwenplaat werd gewisseld en sukkelde naar de kant, en passant zijn shirt uittrekkend. De scheidsrechter en niemand in het publiek dacht aan een gele kaart. Los van het feit of de scheids bij SVDPW formeel juist handelde dan wel enig gevoel voor de wedstrijd aan de dag had mogen leggen, is het storend dat er op dit soort te objectiveren gebeurtenissen (een shirt uittrekken is duidelijk: hij doet het wel of hij doet het niet; het beoordelen van een overtreding tegen een tegenstander is uiteraard onderhavig aan subjectiviteit) geen eenduidig signaal uit de fluit van ons liefhebbers arbitercorps komt.

Lees later vanavond het ooggetuigeverslag van SVDPW - TAC'90 (2-5) door Paul de Roos en idem van Hermes-DVS tegen Meeuwenplaat (5-2) door Jan Schrijver, alsook de verslagen van Ton de Leede van onder meer OHVV - Excelsior'20 (3-2) en  Blijdorp - Kethel Spaland (1-2).

SVV verloor uit van koploper ONA (2-0).