De Schiedammer Online

donderdag 19 november 2015

Schiedam Run stond eerst minuut stil bij Parijs in een (te) volle kerk

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Voor de eerste keer in de twee jaar dat de Rotterdam Running Crew informele 'lopen' organiseert, werd gisteravond buiten de Rotterdamse stadsgrenzen gelopen: in Schiedam dus. Voor herhaling vatbaar.






In de kerk, waar vooraf verzameld werd en de tegen de 2000 lopers  (een voorzichtige schatting want nauwkeurig geteld wordt er niet en iedereen kan meelopen, ook als je je niet via Facebook hebt ingeschreven) door burgemeester Cor Lamers welkom werden geheten, kon je over de hoofden lopen. Een dichter droeg er voor. You'll never walk alone, klonk uit het kerkorgel.

Het was dringen in de kerk, waar voorafgaand aan de loop een indrukwekkende minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van de tragische gebeurtenissen in Parijs. Daarna gingen de drie groepen achtereenvolgend van start voor de drie of de zes of de negen kilometer, in wat voor de Rotterdam Running Crew de 22ste loop was. Ondanks het winderige weer, toonde het historisch Schiedam in winters licht op z'n mooist. Prima Schiedam-promotie, waarin de Lions Club Schiedam een stimulerende rol heeft gehad. Dit was zowel promotie van de stad richting Rotterdam en alle omliggende steden, als promotie voor de Rotterdam Run waaraan volgende keren zeker meer Schiedammers mee zullen gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten