De Schiedammer Online

zaterdag 21 november 2015

Inhaalweekeinde amateurvoetbal: Excelsior'20 ontvangt Besiktas

VOETBAL - Dit weekeinde staat een inhaalweekeinde op het programma in de amateurvoetbalcompetitie, met in Schiedam alleen op zondag een competitiewedstrijd: Excelsior'20 ontvangt thuis Besiktas. Daarmee blijven de zwartgestreepten goed in het ritme, voor de aanstaande dinsdag te spelen bekerwedstrijd tegen 3e klasse zaterdagclub Vlotbrug, aanvang 20.00 uur in Hellevoetsluis.Vlotbrug komt overigens het volgende weekeinde voor de competitie naar Schiedam voor de wedstrijd tegen HBSS.



Oefenprogramma:
Vandaag toch een luchtje scheppen langs de lijn - de buienradar belooft vanaf een uur of drie een voorzichtig zonnetje - dat kan in de oefenwedstrijd van SVV (za) op Harga tegen Bergambacht, aanvang half drie. Ook voor het zondagteam stond er vandaag een oefenwedstrijd gepland, uit tegen Pernis, maar deze wedstrijd is in verband met de regen van het afgelopen etmaal afgelast. Hieronder lees je meer over de ontmoeting in Thurlede van morgen en over de stand in de verschillende competities en de wedstrijden van volgende week.


Zaterdag:
In de tweede klasse is de tabel goed gladgestreken: alle clubs hebben tien speelronden afgewerkt. SC Feyenoord is de onbetwiste koploper die nog geen punt heeft gemorst. Kethel Spaland staat met een 7e positie van de 14 clubs keurig in de middenmoot, met een puntentotaal van 13.  Vandaag is een rustdag, zaterdag de 28e brandt de competitie weer los. De mannen van Raymond Kraaijbeek gaan dan op bezoek bij DCV in Krimpen aan den IJssel. Scheidsrechter is F. Berg.

In de derde klasse zal HBSS de vrije zaterdag goed kunnen gebruiken om de hoofden leeg te maken en de affaire van de gestaakte wedstrijd tegen Rozenburg goed van zich af te schudden, om volgende week zaterdag de goede seizoenstart weer te laten herleven, in de thuiswedstrijd tegen het in geel/zwart spelende Vlotbrug. Dat staat 1 plek boven de oranjehemden, maar had 10 duels nodig om de 12 punten te veroveren, tegen HBSS 11 punten uit 9. De zes minuten van de gestaakte wedstrijd (stand 2-2) moeten nog worden uitgespeeld. M.M. de Witte is de fluitist op Harga.

In de vierde klasse staat er zaterdag geen wedstrijd op het programma. Het aantal gespeelde wedstrijden is 8, 9 of 10. Omdat dit een tabel is met 13 teams, zijn er vaker dan in een tabel met even aantal vrije weekenden. SVV wacht op 28 november een uitwedstrijd tegen DVC in Delft. Arbiter is H. Merkestein. SVV staat met 9 uit 9 op de achtste plek. De thuisploeg staat met 3 punten uit eveneens 9 duels geheel op de onderste plek. De doelcijfers laten vooral een doelpuntenfestijn voor de tegenpartijen zien: 12 voor, 53 tegen. Bij SVV is het evenwichtiger: 24 voor, 26 tegen.

PPSC staat eveneens op 9 uit 9. Dat is goed voor de negende positie, omdat het doelsaldo net iets ongunstiger uitpakt dan dat van de stadsgenoten. Evenveel doelpunten tegen, maar vier minder gescoord. Op 28 november gaan de blauwhemden op bezoek bij het op de 4e plek staande Ariston’80 op het TU-complex in Delft. De studenten scoorden 26 keer en moesten 15 tegentreffers incasseren. Dat leverde 18 punten uit 9 wedstrijden.  O. Moussaoui leidt de wedstrijd.

Zondag:
Excelsior’20 speelt zondag de inhaalwedstrijd tegen Besiktas. Deze wedstrijd werd enkele weken geleden afgelast wegens het overlijden van een bestuurslid van Besiktas. Scheidsrechter is M. Smit. Na zondag (ook Overmaas en BZC/Zuiderpark halen in) is de tabel qua aantal wedstrijden gelijkgetrokken op 10. Op Thurlede wordt volgende week zondag koploper Charlois ontvangen. De zwartgestreepten beschikken dan weer over topscorer Cas Smulders, die er tegen Besiktas niet bij zal zijn wegens een schorsing van één wedstrijd wegens direct rood. Als Excelsior’20 zondag wint tegen Besiktas hebben de Schiedammers 23 punten uit 10 wedstrijden. De Schiedammers moeten OHVV met 25 punten en Charlois met 27 punten boven zich dulden.

Hermes-DVS staat op 20 uit 10 en komt pas weer in actie op 29 november, uit tegen staartploeg Abbenbroek, met 4 uit 10. De blauwhemden hebben op Charlois na de meest doeltreffende aanval: 28 keer wisten de mannen van Jerry Visser het vijandelijk doel te vinden. Ook Kethel Spaland moet een week wachten om de wei in te mogen en doet dat dan op 29 november thuis tegen DHZ. Het team van Leen Koorengevel heeft 12 punten uit 10 duels, DHZ drie punten minder.

In de eerste en in de vierde klasse zijn er geen wedstrijden voor Schiedamse clubs. In de eerste klasse speelt SVDPW op 29 november uit tegen koploper Boshuizen.  De Leidenaren hebben 27 punten uit 10 wedstrijden.  SVDPW staat in de middenmoot met 12 uit 10. Scheids is B. Erkens.

In de vierde klasse speelt SVV volgende week zondag thuis tegen Floreant, met als scheids B. van der Laan. SVV staat op de voorlaatste plaats met 7 punten. Floreant heeft 6 punten meer, wat de ploeg een 9e plek bezorgt.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten