zondag 15 november 2015

SVDPW loopt negentig minuten achter de feiten aan en verliest fors: 2-5

2-4 ingetikt na een verre inworp

door Paul de Roos

VOETBAL/SCHIEDAM -  SVDPW liep op een koud, nat en winderig Harga de volle 90 minuten achter de feiten aan en verloor kansloos met 5 - 2 van een veel beter TAC'90. In het eerste kwartier ging het allemaal nog redelijk gelijk op. De eerste kans was voor de Hagenaars, wat een voorbode bleek voor de uiteindelijk ruim uitgevallen nederlaag, na een ruststand van 1-2 die nog te overzien was voor de thuisploeg.

De in het intro genoemde eerste kans was voor Umit Bektas, toen deze zich goed vrij speelde, maar oog in oog met de keeper met zijn "verkeerde been" over schoot. Nog geen minuut later was het wederom TAC'90 dat met een vlotte combinatie een uitstekende kans kreeg die deze keer niet was besteed aan Pierre Nocento. In de 13e was er een goede kans voor SVDPW, het was Erik Santos Oliveira die Ugur Sencer aanspeelde die voorgaf op Sandin Avdic die de bal rakelings voorlangs schoot. In de 15e minuut haalde TAC'90  wel de trekker doeltreffend over. De Haagse ploeg kwam op geweldige wijze op 0 - 1. Een meter of 10 op de helft van SVDPW komt  Pierre Nocento aan de bal, hij kijkt even en ziet wat ruimte en besluit vanaf een meter of 40 op de goal te schieten. Het betekende een fantastische streep in de kruising waar Eyup Tenekecioglu geen verweer op had. Vier minuten later is het wederom Pierre Nocento die op snelheid doorkomt. Zijn voorzet wordt ingeschoten maar via de binnenkant van de paal is het doelman Eyup die de bal tot zijn verrassing op kan pakken. In de periode die daarop volgt komt TAC'90 steeds beter in de wedstrijd en is de bovenliggende partij. Met veel beweging en vlotte snelle combinaties komen zij steeds goed door maar doelpunten blijven gelukkig (nog) uit. In de 29e minuut is het dan wel opnieuw raak voor TAC'90 door een prima voorzet van Pierre Nocento die de vrijstaande Suehendly Barzey bereikt die goed inkopt; 0 - 2.

SVPDW kan daar niet zo heel veel tegenover zetten, er is te weinig opbouw van achteruit en het speelveld wordt daardoor ook te lang zodat de spitsen onvoldoende ondersteund worden. In de 33e minuut komt onverwacht de spanning weer terug in de wedstrijd als een prima steekpass Ugur Sencer bereikt die een fractie eerder dan de keeper de bal oppikt. Het is de keeper van TAC'90 die in een ultieme poging Ugur nog aantikt, een strafschop en een gele kaart voor de keeper is het logische gevolg. De strafschop wordt knalhard en onhoudbaar ingeschoten door Keessie Wolters en de 1 - 2 geeft de thuisclub weer wat moed. Vlak voor rust wordt een vrije trap door Ilya Tiren genomen. Diens vrije trap bereikt Ismail Adsalmis die de bal in een keer in de korte hoek binnen schiet waar de niet sterk ogende keeper nog tussen zit. De rust zal door oefenmeester Toon Wolters ongetwijfeld gebruikt zijn om zijn ploeg weer op scherp te krijgen in het besef dat het feller moet en dat er duels gewonnen moeten worden.

Na de rust is het Kevin Varela Pereira die in de plaats komt van Stephan October waardoor Yannick Koorengevel doorschuift. Net als het publiek er eens goed voor gaat zitten, is het in de 48e minuut TAC '90 dat weer scoort en op 1 - 3 komt. Pierre Nocento - die een ware plaag was voor SVDPW - gaat door in de zestien en zijn schot caramboleert in de verste hoek in het doel. In de 53e minuut gooit TAC'90 de wedstrijd definitief op slot. Na een prachtige aanval over heel veel schijven komt op rechts de zeer snelle en behendige Mykola Volskyi aan de bal en zijn voorzet wordt hard binnen geschoten door Randall Rishendel Labordus: 1 - 4. Een minuut later komt een verre inworp van Kevin Varela Pereira voor de voeten van de hard werkende Yannick Koorengevel die de 2 - 4 binnen tikt.

SVDPW gaat naarstig op zoek naar meer, maar als SVDPW een dubbele wissel wil toepassen doet Warren Morais Soares gefrustreerd zijn shirt uit op weg naar de bank. Daar hij echter nog in het veld loopt geeft de uitstekende scheidsrechter Mourabit geel voor shirtje uittrekken en met de eerder opgelopen gele kaart kon SVDPW verder met 10 man. SVDPW probeerde met 10 man nog een offensief eruit te gooien maar was niet meer bij machte om een echte vuist te maken en in de 79e minuut wordt het nog 2 - 5 na wederom een vlotte combinatie die door de prima spelende Umit Bektas met een simpele voetbeweging wordt binnen getikt. SVDPW snakt naar het einde en er is alleen nog enige opwinding als een speler van TAC'90 nog een direct rode kaart ontvangt. De laatste kans van de wedstrijd is voor Yannick Koorengevel die vlak voor de keeper te lang treuzelt. Scheidsrechter Mourabit trekt er verder geen seconde bij en fluit af, een volkomen terechte nederlaag voor SVDPW tegen een op alle fronten beter TAC'90 dat gezien het vertoonde spel te laag op de ranglijst staat.

Of de nederlaag iets te maken heeft met het aangekondigde vertrek van succestrainer Toon Wolters na dit seizoen zal niet aantoonbaar zijn, wat wel zeker is dat voorzitter Ben van Delden de komende periode een behoorlijke klus gaat krijgen in het aanstellen van een opvolger voor Wolters. Buiten de vele sollicitaties waren er al een aantal trainers aanwezig op Harga dus er is in ieder geval voldoende keuze. SVDPW zal de rust volgende week goed kunnen gebruiken. Daarna wachten de nummer 1 (29-11 Boshuizen uit) en de nummer 2 (6-12 IFC thuis) en komen er zware weken aan.