De Schiedammer Online

donderdag 19 november 2015

Oranje cricketdames op weg naar Sri Lanka

CRICKET - De Nederlandse damescricketselectie stapt vandaag rond tien uur 's avonds in Schiphol op het vliegtuig naar Sri Lanka, waar de dames zich van 21 tot en met 26 november gaan voorbereiden op het WK-kwalificatie-toernooi Twenty20 dat van 28 november tot en met 5 december plaatsvindt in de Thaise hoofdstad Bangkok. In de selectie een substantiële Schiedamse inbreng met een viertal Hermes-DVS-speelsters:  Miranda Veringmeier (1992, vice captain en wicketkeeper), Chèr van Slobbe (1992), Juliet Post (1997) en Lisa Klokgieters (1998). Ted Hartman, de archivaris van Hermes-DVS, gaat mee als manager en fysiotherapeut.

Er wordt gespeeld in twee poules van elk vier landen. In de eerste poulewedstrijd in Bangkok op 28 november ontmoet Oranje de gelijkwaardige opponent  Ierland. Daarna volgen op 29 november Zimbabwe en op 1 december China. De nummers 1 en 2 van de poule spelen kruisfinales op 3 december. De winnaars daarvan komen in de finale die op 5 december wordt gespeeld. Beide finalisten weten zich verzekerd van deelname aan de WK Twenty20 die van 11 maart tot en met 3 april 2016 in India worden gehouden, met daarop tegenstanders als Australië, Engeland, India en Pakistan. Tegelijkertijd spelen volgend jaar de heren in India de WK; het Nederlands herenelftal heeft zich afgelopen zomer voor dit WK geplaatst.

De KNCB heeft een in twee talen gesteld (Nederlands en Engels) toernooiboekje uitgegeven. Ontwerp daarvan is uitgevoerd door Chèr van Slobbe, in het dagelijks leven studente industrieel ontwerp.

Tijdens het toernooi zijn van verschillende landen speelsters genomineerd door de internationale organisatie, die deze speelsters tijdens het toernooi monitort. Uit deze genomineerden wordt afhankelijk van hun spelprestaties een aantal speelsters gekozen die enkele weken in Australië in de daar te spelen damescompetitie mogen meedraaien. Van de Nederlandse selectie zijn drie dames genomineerd, waaronder Chèr van Slobbe en Miranda Veringmeier.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.   
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten