dinsdag 26 januari 2016

13-jarig meisje Nicolic spreekt raad toe: 'aangerand in Oost, ik smeek jullie, opvang niet voor mijn deur'

De geëmotioneerde 13-jarige Maria Nicolic
SCHIEDAM -  Het werd zojuist stil in de gemeenteraad en op de volle publieke tribune, toen het dertienjarige meisje Maria Nicolic als één van de insprekers achter de katheder had plaatsgenomen. Het meisje maakte ooit deel uit van de kindergemeenteraad en heeft daarmee blijkbaar heel goed geleerd om voor publiek te spreken. Desalniettemin is het heel moedig om dat voor bijna tweehonderd volwassenen over zo'n beladen onderwerp als de vluchtelingenopvang te doen. Nog moediger was het om daarbij een uiterst persoonlijk en pijnlijk onderwerp aan te snijden. Zij vertelde de aanwezigen dat ze, voordat ze een half jaar geleden naar de Willem Passtoorsstraat verhuisde, in Schiedam-Oost te hebben gewoond en daar het slachtoffer van een aanranding te zijn geworden. "De dader is nooit gepakt." Het moedige meisje brak, de tranen kwamen, de aanwezigen geraakt. Ze herpakte zich kranig. "Wij zijn gevlucht naar Nieuwland, ik wilde hetgeen gebeurd is, achter me laten. Jullie hebben wellicht ook een dochter," richtte ze zich tot de raadsleden. "Ik voel alleen maar angst. Ik smeek jullie, niet voor mijn deur, anders hebben jullie het op jullie geweten, mijn leven kapot te maken."

Lees ook: Ook AOV tegen en een deel van PS-fractie, maar met grote meerderheid is
raadsvoorstel aangenomen.
In eerste termijn alleen Gemeentebelangen expliciet tegen.
In tweede termijn ook Leefbaar en CU-SGP tegen.
Zes omwonenden spreken voor volle zaal.


Opmerking van de beheerder van deze blog:
Op dit artikel wordt op onze Facebook-pagina en op andere Facebook-pagina's waarop het artikel gedeeld is, alsook hier onder dit artikel, gereageerd. Wij dragen met deze blog graag bij aan het informeren en aan de dialoog. Bij de dialoog die wij voorstaan, hoort respect voor elkaar. Reacties die door ons beoordeeld worden aan te zetten tot haat of geweld dan wel onnodig grievend of beledigend zijn, worden door ons verwijderd. Bij voorkeur geen anonieme reacties.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   11 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet normaal dat onze kinderen openbaar moeten spreken om te zeggen dat ze bang zijn om aangerand te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet normaal dat onze kinderen openbaar moeten spreken om te zeggen dat ze bang zijn om aangerand te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn met zijn allen vreselijk sociaal-maatschappelijk ontspoort, om dit land weer op de rails te krijgen is helaas meer nodig dan te vertrouwen op onze eigen politici, als bevolking wordt het tijd dat wij ons massaal samenpakken en in beweging komen ons zelf te redden maar ook ons land anders gaan wij ten onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen kunnen zeggen wat ze willen het maakt de politiek niet uit, er worden miljoenen verdient met de azc's en opvang in leegstaande panden en vakantieparken, dat is de reden dat ze het er doorheen douwen in de raad van de diverse gemeentes. Niks liefdadigheid (ja voor de vrijwilligers die doen het wel uit medeleven, maar die leven allemaal op een roze wolk en denken dat wie goed doet, goed ontmoet en dat er hoop is om hun medemens of vluchteling te helpen, zich niet realiseren dat ze het kwaad leren misbruik te maken van hun goedheid) maar gewoon geld verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat erg en nog erger dat een 13 jarig meisje de "bobo's" moet overtuigen van hun ongelijk ......... te triest voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leer eens luisteren naar het volk ipv naar de portemonnee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zien en horen we nog niet genoeg op tv en internet? Moet zo n arme dappere meid het nog n keer voorkauwen? Bah wat is Nederland verziekt door slappe politici!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aangezien de dader nooit gepakt is vraag ik mij af waarom de link met een AZC wordt gelegd. Weet iemand dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. als de kinderen die voor hebben gestemd voor deze raadsleden nou zoiets zouden overkomen zouden ze dan ook nog zo stemmen of toch anders denken wat heb ik in godsnaam gedaan

  BeantwoordenVerwijderen