vrijdag 29 januari 2016

Semiderby Kethel - CWO; ook PP thuis. Uit voor SVV en HBSS, dat kwijtraken partner DPW betreurt

Hopelijk valt er morgen weer wat te vieren voor Kethel Spaland

90% tegen verhuizen naar HBSS


VOETBAL - Morgen staat er een interessante semiderby op het programma. Kethel Spaland zet de jacht op de periodetitel voort tegen CWO. Ook voor PPSC is er een thuiswedstrijd. HBSS en SVV spelen uit. HBSS reageerde vanavond op de ontbinding van SVDPW en het afketsen van voorgenomen samenwoning.


In de tweede klasse D doet promovendus Kethel Spaland het goed. In de thuiswedstrijd tegen CWO gaat het team van trainer Raymond Kraaijbeek er ongetwijfeld voor om de goede reeks van voor de winterstop door te trekken. Afgelopen week kwam Kethel Spaland niet in actie omdat de uitwedstrijd tegen Strijen werd afgelast. Kethel Spaland staat vijfde, de bezoekers uit Vlaardingen negende. De ploegen in de middenmoot staan echter dicht bij elkaar. Het verschil in punten is slechts drie. Kethel Spaland heeft alle kans op de periodetitel, maar ook hier is het puntenverschil klein en is CWO op drie punten afstand in de achtervolging. Het belooft morgen een spannende semiderby te worden.

In de derde klasse wordt het voor HBSS een korte rit door de Benelux-tunnel heen, de A15 op en al snel weer af voor de uitwedstrijd tegen Rhoon, maar een flinke uitdaging tegen de club die op een vierde plek staat. HBSS dat zo goed begon, is afgezakt naar een 12e positie, maar had vóór de affaire met Rockanje in potentie een team dat meedraaide in de subtop. Afgelopen week waren er in de verloren wedstrijd tegen Leonidas qua spel en strijdlust de nodige lichtpuntjes te zien, hopelijk zal de inzet zaterdagmiddag wel beloond worden met een resultaat.

Op de website van HBSS heeft Niels Verduijn, trainer van het tweede elftal en tot oktober jl. secretaris, vanavond een artikel geplaatst waarin de teleurstelling wordt uitgesproken over het besluit van de ledenvergadering van SVDPW om de vereniging te staken en over het niet doorgaan van het bij HBSS intrekken. Verduijn: "Door dit besluit zullen alle resultaten van de elftallen van SVDPW vervallen en gaat de voorgenomen samenwoning met HBSS niet door. Wij vinden het heel jammer om SVDPW als hoogst spelende vereniging van Schiedam en als partner kwijt te raken. Zeker omdat SVDPW naar ons inzicht goed op weg was om naast sportief ook op andere gebieden weer vitaal te worden." En: "Na veel onderhandelingen werd in oktober 2015 door beide partijen en met de gemeente Schiedam een akkoord bereikt over samenwonen op het complex van HBSS." Tot slot: "Op 5 januari 2016 echter werd een ledenoverleg gehouden bij SVDPW, waaruit na stemming blijkt, dat 90% van de aanwezigen tegen het verhuizen naar HBSS is. Tevens werd gemeld, dat enkele niet-bestuurders in gesprek waren met SVV inzake een eventuele fusie. Uit deze vertrouwensbreuk tussen bestuur en leden werd bij enkele leden de opdracht uitgezet om de stand van zaken opnieuw te bekijken. In deze korte tijd is het onmogelijk een gedegen analyse te maken van de situatie met alle informatie en opties. Uit de analyse werd geconcludeerd dat SVDPW niet op eigen benen verder kon en werd uiteindelijk besloten tot ontbinding van de vereniging. Wij betreuren dit besluit en vinden het jammer dat na de grote inzet van alle partijen de eindstreep op een haar na niet is gehaald. Wij wensen betrokkenen bij SVDPW veel sterkte en succes bij de afwikkeling van alle zaken."
Lees hier de volledige tekst.

In de vierde klasse was SVV afgelopen week uitgeroosterd; vandaag gaan de op plaats 10 staande roodgroenen op bezoek bij koploper Schipluiden (deze wedstrijd begint om drie uur; de overige zaterdagwedstrijden om halfdrie). PPSC speelde afgelopen week tegen Schipluiden, maar deze wedstrijd werd niet uitgespeeld wegens een ernstige blessure. "Gestaakt wegens ongeval', zo lezen wij op de site van de KNVB. De stand met nog 20 minuten te gaan is 4-1 in het voordeel van de Schipluiders. PPSC ontvangt vanmiddag Quintus, dat op de zevende positie staat, één plek hoger dan PP.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten