zondag 24 januari 2016

Excelsior'20 doet zijn plicht en verslaat DHZ met 1-5


 

Gokhan Cayir: ,,'t is nooit een wedstrijd geweest"door Ton de Leede


VOETBAL - Goed uit de winterstop komen is vaak voor hoog geklasseerde clubs een uitermate moeilijke opdracht. Clubs die een week in de zon vertoeven, wel aan teambuilding doen maar nauwelijks aan trainen toekomen, krijgen vaak bij de hervatting van de competitie een rechtse directe van een 'gewone' thuisblijver. Gokhan Cayir, de rustige en koelbloedige trainer-coach van Excelsior'20, gaf blijk van geleerde lessen en stoomde zijn pupillen klaar voor het treffen met DHZ. Na een ruststand van 0-3 gingen de Schiedammers met een 1-5 zege op zak naar huis.

DHZ, Door Houvast Zegevieren, is aan zijn laatste clubjaren bezig. De Rotterdamse club bij uitstek, spelend in schaduw van de Kuip, zal in 2017 een dubbele fusie aangaan. Samen met Lombardijen en Maasstad/Tediro zal DHZ dan Fusie Club IJsselmonde gaan vormen. Enige uitbreiding van club en kader zou niet gek zijn aangezien zondag slechts één bestuurslid aanwezig was, die tevens achter de bar stond en de keuken bestierde. Qua aanhang bij de wedstrijd won Excelsior'20, zoals gewoonlijk eigenlijk, het ruim in aantal van DHZ. Maar dat was deze keer niet erg moeilijk, want er zaten meer DHZ-aanhangers/spelers in de dug out dan dat er langs het veld stonden.

Het hoofdveld van DHZ werd niet goed bevonden, het gras was waarschijnlijk niet eens gemaaid. Het kunstgasveld bood soelaas en de spelers van Excelsior'20 hadden daar geen enkel bezwaar tegen. De thuisploeg toonde zich een enthousiaste groep eenlingen, van goede wil maar nauwelijks getraind in samenspel. De Thurledeclub volhardde in zijn spel van opbouw en zoeken van de vrije man.

Toch liet de openingstreffer van de gasten best lang op zich wachten. Talent Cas Smulders, waarvan zijn trainer betwijfelt of hij volgend seizoen nog onder zijn hoede speelt, opende de score op subtiele wijze (0-1).  Daarna zorgde de dartele Lisendry Sambo (foto) op zijn karakteristieke wijze voor de 0-2 en de 0-3. Aanvalsleider Tom Weber, die in de winterstop een plekje bij de eerste 11 had weten te verwerven, was bij twee treffers betrokken. ,,Tom Weber is een jongen van de club,'' stelde Gokhan Cayir, ,,en ik heb wat meer tijd met hem. Vandaag speelt hij misschien niet goed maar hij bereidt toch twee doelpunten  voor. Ik hoor gemor over Tom, maar toch ga ik nog met hem door.''

DHZ leek het eenzijdige potje nog spannend te maken door kort na rust voor de 1-3 te zorgen. Verder liet de zwartwitte defensie het niet komen. De invaller-doelman van DHZ, die zijn voorganger met een schouder uit de kom zag uitvallen, moest twee keer vissen. Eerst passeerde Cas Smulders de goalie met een sleepbeweging (1-4) en Cemil Kahramanoglu bracht de 1-5 eindstand op het bord.
,,Dit was nooit een wedstrijd,'' aldus Gokhan Cayir, ,,maar je moet dan wel de punten meenemen. Volgende week tegen Meeuwenplaat thuis verwacht ik wel wat meer tegenstand. Zij hebben een spits die op hoog amateurniveau heeft gespeeld, die moeten we dus in de gaten houden.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten