zaterdag 30 januari 2016

Pluvius teistert voetbalgoden: alleen SVV door in zaterdagvoetbal

Oswin Ipcedencia ook volgend seizoen trainer
VOETBAL - Met een zuid-wester wind van kracht vier blijft het grote delen van de dag regenachtig. Pluvius heeft sinds gisteren vanaf het invallen van de avond al flink zijn best gedaan. Minder goed nieuws voor de voetballiefhebbers: er zijn al drie van de vier wedstrijden hedenmiddag van Schiedamse clubs afgelast.

In de tweede klasse gaat de semiderby van Kethel Spaland tegen CWO niet door. In deze klasse liggen op dit moment al 4 van de 7 wedstrijden eruit. Een klasse lager is Rhoon - HBSS afgelast; in deze afdeling zijn 3 van de 7 wedstrijden afgefloten voor ze begonnen zijn. In de vierde klasse blijkt in Thurlede het veld te veel last te hebben ondervonden van wat er neerdaalde en gaat PPSC tegen Quintus niet door. Koploper Schipluiden heeft kunstgras (Stephan Bronwasser blesseerde zich er vorige week ernstig). Vanmiddag is het de beurt aan SVV om op bezoek te gaan bij koploper Schipluiden; deze wedstrijd begint om drie uur (in deze klasse liggen er nu 2 van de 7 wedstrijden uit). Oswin Ipcedencia is ook volgend seizoen trainer van het zaterdagteam.

Volgens de weerberichten zal het tijdens de wedstrijd licht kunnen regenen; het zal grijs en druilerig zijn. In de avond zet zich die druilerigheid voort. Het is dus de grote vraag welke zondagwedstrijden doorgang zullen vinden, temeer daar er ook een zondag verwacht wordt met een onvermoeibare Pluvius.

SVDPW gaat sowieso niet door, want heeft zich teruggetrokken uit de competitie. In de derde klasse spelen drie Schiedamse clubs. Excelsior'20 dat op de derde plek staat met 32 punten ontvangt op eigen veld Meeuwenplaat (zevende plek met 19 punten, met een wedstrijd minder gespeeld). Hermes-DVS (vierde met 26 punten) gaat op bezoek bij het op plek 2 staande en op kunstgras spelende Charlois, dat overigens hetzelfde puntentotaal heeft als Excelsior'20. In de thuisbeurt won Hermes-DVS van Charlois (3-2).

Kethel Spaland (op plek 8 met 18 punten) gaat op bezoek bij hekkensluiter Abbenbroek (4 punten). In de vierde klasse speelt het op plek 11 staande SVV thuis tegen het twee posities lager genoteerde Steeds Hooger. Veel lager kan het dus niet voor de bezoekers uit Rotterdam-Noord, alhoewel voor hen nu de nieuwe vijfde klasse gloort.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten