donderdag 28 januari 2016

Geen belemmering pleziervaart: Proveniersbrug doet 't weer; renovatie Ooievaarsbrug pas in september

Renovatie Ooievaarsbrug verschoven naar september
SCHIEDAM - De Proveniersbrug is opgeleverd en kan veilig open en dicht. De scheepvaart kan de brug vanaf nu dus weer passeren. Dat meldt de gemeente Schiedam zojuist in een persbericht.

"De renovatie van de Proveniersbrug heeft veel langer geduurd dan bedoeld. De oplevering moest worden uitgesteld, omdat eerder niet kon worden aangetoond dat de brug veilig kon worden gebruikt. Inmiddels voldoet de brug aan alle veiligheidseisen. Om verdere vertraging te voorkomen, hebben de gemeente en de aannemer eerst de technische vraagstukken opgelost. In de komende periode worden de financiële aspecten verder opgepakt. Afgelopen week is de Havendienst van Irado geïnstrueerd over het gebruik van het beweegbare deel van de brug. De Proveniersbrug kan dus vanaf nu worden bediend voor het scheepvaartverkeer. Er resten nog wel enkele kleine esthetische afwerkingspunten. Die worden de komende tijd opgepakt. Deze punten staan het veilige gebruik van de brug niet in de weg," aldus de gemeente.

Ook de Ooievaarsbrug wacht een renovatie. Beide bruggen liggen enkele honderden meters van elkaar verwijderd. De Proveniersbrug ligt net achter de op deze foto zichtbare molen De Kameel. Aanvankelijk was het plan dat de renovatie van de Ooievaarsbrug inmiddels reeds gestart zou zijn. Vervolgens was ervan sprake dat in de komende zomer daarmee gestart zou worden, maar dan zou het watertoerisme in Schiedam opnieuw belemmerd worden. "Wij hebben een zorgvuldige afweging gemaakt, waarbij we alle belangen hebben belicht. Na bezwaren van de watersporters hebben we het oorspronkelijke plan aangepast om hen tegemoet te komen: in overleg met de aannemer hebben we kans gezien de startdatum te verschuiven naar 1 september," aldus de gemeente in antwoord op onze vraag.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten