donderdag 28 januari 2016

Vrijzinnigen Schiedam laat pianist en tekenaar gezamenlijk improviseren

Een 'Muziek/Teken Performance'
SCHIEDAM - De Vrijzinnigen Schiedam houden zondagmiddag 7 februari een bijeenkomst in het Stedelijk Museum Schiedam, waarbij een beeldend kunstenaar en een muzikant gezamenlijk improviseren op het thema 'Verbind-in-G'.


Rinke Nijburg is de beeldend kunstenaar, Andries van Rossem de pianist/componist. Hun optreden duurt drie kwartier. Nijburg en Van Rossem doen dit sinds 2008, op wisselende thema's. Het thema waarop in Schiedam vanaf twee uur 's middags zal worden geïmproviseerd is 'Verbind-in-G'. Vanuit dit thema bereiden zij hun optreden voor, zonder dat beiden exacte kennis hebben van wat de ander zal gaan doen. "Muziek en tekening worden nooit nadrukkelijk op elkaar afgestemd, zodat er talrijke losse verbindingen ontstaan die reeksen associaties mogelijk maken. Op een groot en leeg tekenvel ziet het publiek een tekening ontstaan; in de marges van het beeld verschijnen soms handgeschreven commentaren. Tegelijkertijd ontstaat een eenmalig muziekstuk. Wanneer de muziek eindigt, eindigt ook het tekenen," aldus de organisatie.

Rinke Nijburg (1964, Lunteren) woont en werkt in Arnhem; geeft presentaties door heel Nederland; de diverse musea in Nederland vertonen zijn werk.

Andries van Rossem (1957, Leerdam) is componist. Zijn werk wordt uitgevoerd door gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Van Rossem is één van de oprichters van het muziektheater De Plaats in Arnhem; hij realiseerde voor De Plaats de muziek voor een 12 tal muziektheaterproducties. Hij doceert eigentijdse muziek en muziektheater aan het ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten.

'Music Drawing Performance, In verbinding met en in het Stedelijk Museum Schiedam' door Rinke Nijburg & Andries van Rossem. Zondagmiddag 7 februari, 14.00, Auditorium van het Stedelijk Museum Schiedam.
Toegang voor leden van Vrijzinnigen Schiedam is gratis (indien in het bezit van een museumjaarkaart, deze meenemen). Ook voor niet-leden vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage (collecte) aan de uitgangWe stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  Geen opmerkingen:

Een reactie posten