zondag 24 januari 2016

Late inhaalrace helpt Kethel Spaland aan de winst tegen Besiktas: 2-1 

45-jarige Mettes kopt gelijkmaker binnen
door Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)

VOETBAL - Op het eigen terrein wisten de voetballers van Kethel Spaland in de allerlaatste seconde de volle winst te grijpen (2-1). Tegenstander Besiktas kwam een kwartier voor tijd op 0-1 en leek zich op de ranglijst van de 3e klasse D vlak achter de Schiedammers te gaan nestelen. Good-old Fedja Mettes en Glenn van Troost zorgden voor een niet meer verwacht positief eind.


Zoals het muisgrijze weer, zo was ook de strijd tussen de twee relatieve laagvliegers te noemen. Twee ploegen met de allerbeste wil maar niet met de meest geweldige kwaliteit. Kethel Spaland wist dat het de 4 punten lager genoteerde opponent van zich af moest schudden. Verlies zou betekenen dat Besiktas op slechts 1 punt van de ploeg van trainer-coach Leen Koorengevel zou komen. Met Leen Koorengevel is meteen de opvallend afwezige in de dug-out genoemd. Door griep geveld moest de
Leen Koorengevel ontbrak wegens griep
oer-Schiedammer zijn taken overdragen aan Ronald Scholte, ook al zo'n echte clubman. Die twee hadden doordeweeks al besloten om Fedja Mettes terug te halen naar het 1e elftal. Hij had dan wel vorig seizoen afscheid genomen maar de trainersstaf zag nog een belangrijke rol weggelegd voor de veertiger. En wat een voorziende blik van het duo, dat zich gedwongen voelde een noodgreep toe te passen.

Pas aan het eind van de wedstrijd kwam er wat opwinding op het veld. Maar opvallend genoeg waren de gastheren daar niet debet aan. Eigenlijk uit het niets bracht Besiktas de stand op 0-1, met nog amper een kwartier te spelen. Volgens invaller-coach Ronald Scholte had zijn elftal die tegenvaller net nodig. Eindelijk begon Kethel Spaland te strijden voor de winst en begreep iedereen dat een zege het enige was dat telde. Laatste man David Semado werd naar het front gestuurd en achterin werd daarna 1 op 1 gespeeld.

In de 85ste minuut werden de genomen risico's al uitbetaald in de gememoreerde gelijkmaker. Het plotse collectief dat Kethel Spaland vormde, nam geen genoegen met het ene punt en zag die inzet beloond. De late inzet van Glenn van Troost zorgde voor de 2-1 en de amper verwachte 3 punten.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
   Beide late Schiedamse doelpuntenmakers in beeld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten