De Schiedammer Online

zondag 24 januari 2016

Loting voor G1000Schiedam: hoor jij tot de G(elukkige) 1000?

SCHIEDAM - Afgelopen donderdag is een loting verricht om 1.000 Schiedamse, kiesgerechtigde inwoners te selecteren voor de eerste burgertop van de stad, de G1000Schiedam. De loting uit de basisadministratie waarin alle Schiedammers staan geregistreerd vond donderdag onder strikte privacyregels plaats op het gemeentehuis aan het Stadserf. Ingelote Schiedammers kunnen in de laatste week van januari de uitnodiging voor 27 februari op de deurmat verwachten.

De G1000 is een landelijk initiatief dat in steeds meer steden ingezet en uitgerold wordt. Onder meer Amersfoort, Groningen en Uden gingen Schiedam voor. De burgertop in Schiedam is een initiatief van een aantal Schiedammers die vinden dat democratie meer moet zijn dan een keer in de vier jaar naar de stembus gaan. De G1000 geeft inwoners een stem en daarmee de mogelijkheid bij te dragen aan datgene wat de Schiedamse burger echt belangrijk vindt, en wel in de vorm van een top 10 met belangrijkste onderwerpen. De burgertop vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016 in de Margriethal in Schiedam. De G1000Schiedam past goed in het nu lopende themajaar van de stad: ‘Schiedammers maken… ‘.

Boode
Bernard Boode, secretaris van G1000Schiedam is verheugd dat de loting nu een feit is: “Met een geweldig team zijn we de afgelopen maanden bezig met de voorbereiding van deze burgertop. De verrichte loting onder de inwoners is daarbij een van de mijlpalen in het traject. Lukraak uitnodigen is geen optie: we willen iedereen de mogelijkheid geven om hun ideeën te ventileren, los van afkomst, achtergrond, opleiding, leeftijd, functie of beroep.”

"Naast inwoners krijgen ook ondernemers, ambtenaren, politici en vrijdenkers een uitnodiging om de 27e februari aan te schuiven. G1000 gelooft in de kracht van het hele systeem: alle belangrijke partijen doen mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat: burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid," aldus Boode.

Als wij dan als 'vrijdenker' een kritische opmerking mogen maken dan wel vraag mogen stellen: kan iedereen van de burgers die niet is ingeloot als burger, zich met succes aanmelden als vrijdenker? Of zelfs iedereen van overal? Ondernemer, ambtenaar of politicus is objectief te duiden. Of iemand een vrijdenker is, wie bepaalt dat? Zijn we niet allemaal vrijdenkers? Of in ieder geval vrij te denken?

Je kunt het de komende weken zelf gaan vragen tijdens de informatiebijeenkomsten, 'G1000 cafés' genaamd.  Boode: "Iedereen is daar welkom, ook zonder uitnodiging. De cafés zijn met name bedoeld om mensen te informeren over wat G1000 is en wil en wat jouw rol daarin kan zijn. Inwoners, politici, ambtenaren, vrijdenkers maar zeker ook ondernemers zijn van harte welkom."
Eh...kunnen ondernemers géén vrijdenkers zijn dan?


Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Ga naar www.g1000schiedam.nl.


De cafés vinden plaats op onderstaande data en locaties.
Dinsdag 26 jan. 
Wijkcentrum De Erker, Jan van Avennesstraat 32, west
19.30u-21.30u*
Donderdag 28 jan. (2x) 
Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, centrum
15.00-17.00u* en 19.30u-21.30u*
Dinsdag 2 feb. 
Kindercentrum Komkids Kekt, Buys Ballotsingel 108a, oost
19:30-21:30u*
Donderdag 4 feb.
Kindercentrum Komkids, De Wensboom, Stockholm 5, noord
19:30-21:30u*
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

1 opmerking:

 1. Hallo,
  Je bent vast, verboden bank en je hoeft niet het voordeel van de banken of kun je beter een project en moet de financiering, slecht krediet of geld nodig om rekeningen te betalen, geld om te investeren voor het bedrijfsleven.
  Dus als je contant geld lening nodig hebt aarzel dan niet om contact met mij op via E-mail: groupefinancemondial@gmail.com
  om meer over mijn zeer gunstige voorwaarden te leren.
  niet ernstig refrein persoon
  dank u

  BeantwoordenVerwijderen