Kethel Spaland trekt de lijn goed door en wint met 4-1 van Soccer Boys

Duidelijke overwinning in Kethel

door Paul de Roos
(foto's Jeanine Slotboom)

VOETBAL/SCHIEDAM -  De carnavalsmuziek in de kantine na afloop zorgde voor een prima sfeer en gaf aan dat er alle reden is tot feesten na de meer dan terechte overwinning op Soccer Boys, niet alleen de 3 punten waren reden voor dit feestje, maar zeker ook de stand op de ranglijst. De Kethellappers bevinden zich momenteel terug op een keurig 7e plaats en nemen zo ook wat meer afstand van de onderste regionen.

Al na 4 vier minuten kwam de snelle en behendige Miletson Silva de Freitas oog in oog met de doelman van Soccer Boys Steven van Aalst die keurig redde. Amper 3 minuten later was het wederom Miletson die uit een ingooi goed wegdraaide en in een keer met zijn linker rakelings over de lat schoot. Soccer Boys kwam in de 9e minuut onverwacht aan zijn eerste kans toen de bal in de zestien werd gespeeld: de geheel vrijstaande Alexander van Wijgerden kopte iets te zwak in waardoor Mike Zonnevijlle met een goede redding zijn doel schoon hield. In de daaropvolgende periode gebeurde er niet zo veel, maar waren het wel de Schiedammers die de bovenliggende partij waren.  Kethel Spaland kon met een goede opbouw en vanuit een prima organisatie Soccer Boys ver van de goal houden en Soccer Boys kon voetballend geen vuist maken.

Tim Lansbergen scoorde via een been van een Soccer Boy
Slordig uitverdedigen stelde de rechterspits in de gelegenheid om gevaarlijk te worden, de verdedigende actie die daarop volgde was reden voor een terecht gegeven strafschop. Dit was voor Kerim Kocak een uitgelezen mogelijkheid en hij passeerde doelman Mike Zonnevijlle met een kansloze schuiver, 0 - 1 voor het andere Oranje en de vv Kethel Spaland was gewaarschuwd. Geconcentreerd bleef Kethel Spaland zoeken naar de gelijkmaker en deze kwam al vier minuten later. Het was Miletson Silva de Freitas die in de zestien de bal oppikte en zijn schot belandde in de verste hoek op de paal. Daarvandaan kwam de bal voor de voeten van Tim Lansbergen die hard inschoot. Zijn inzet werd van richting veranderd door Kevin Straver van Soccer Boys: 1 - 1.

De wedstrijd kende vervolgens een fase waarin de Kethellappers de betere intenties hadden en met redelijk veldspel Soccer Boys onder druk zette, terwijl Soccer Boys zich beperkte tot een opportunistische speelwijze waarbij de inzet weliswaar uitstekend was, maar het vele en slordige balverlies het gevaar wegnamen. In de 36e minuut was het een prima voorzet van Elroy Wijngaarde die door Yuri Nooteboom jammerlijk over werd gekopt. Twee minuten later was het wel raak, het was Tim Oosterwaal die met een prima pass Yuri Nooteboom bereikte die met een uitstekend schot de verdiende 2 - 1 binnen schoot. Met deze 2 - 1 werd de rust bereikt.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft waarbij Kethel Spaland vanuit een prima organisatie speelt en blijft zoeken naar een voetballende oplossing. Daar waar die er niet was, werd er geen risico genomen en werden gelijk de spitsen gezocht. In de 54e minuut komt Kethel Spaland op 3 - 1 als uit een inworp de bal voor de voeten komt van Tim Oosterwaal die half vallend tot een strak schot komt en de keeper van Soccer Boys in de korte hoek kansloos laat. Drie minuten later kan Miletson de wedstrijd definitief op slot gooien. Door slordig balverlies van Soccer Boys komt Yuri Nooteboom in balbezit en loopt prima door naar de achterlijn waar hij Miletson een niet te missen kans geeft. Tot ontzetting van iedereen raakte Miletson echter de bal half en miste deze kans. Amper 1 minuut daarna komt Yuri Nooteboom vrij voor de keeper, na een uitstekende aanval over 3 schijven. De keeper van Soccer Boys redt echter goed en blijft het 3 - 1.

Aan de andere kant krijgt de ingevallen Wilmar Zeelenberg van Soccer Boys een goede kopkans maar zijn poging gaat over. In de 64e minuut moet Gydo Mokveld het veld geblesseerd verlaten en wordt hij vervangen door Josemar dos Reis Varela. De thuisploeg wordt in deze fase wel wat naar achteren gedwongen, maar dit resulteert niet in echte kansen voor Soccer Boys. Kethel Spaland blijft geduldig vanuit een gesloten organisatie spelen en krijgt op het middenveld en naar de spitsen toe meer ruimte. In de 80e minuut weet Kethel Spaland definitief de wedstrijd op slot te gooien. Het is Tim Oosterwaal die weer met een prima pass Jasper Koning aanspeelt. Jasper gaat goed door en weet met een slim balletje breed Yuri Nooteboom te bereiken die goed is doorgelopen en voor een leeg doel scoort hij de 4 - 1. Een minuut later is het wederom Jasper Koning die dan echter net niet Yuri Nooteboom weet te bereiken. In de 82e minuut is het Farid Bouhannouche die de degelijk spelende Sydney Kloos vervangt.

Soccer Boys, waar Rick Ammerlaan prima speelde, krijgt nog een mogelijkheid, maar het schot uit de 2e lijn gaat hoog over. Kethel Spaland komt echter niet meer in de problemen en het is tenslotte de prima leidende scheidsrechter Oudenaarden die de wedstrijd afblaast en daarmee halen de Kethellappers een dik verdiende overwinning binnen. Raymond Kraaijbeek was na afloop duidelijk in zijn commentaar: "Qua spelopvatting en qua kansen was dit zeker een verdiende overwinning, ik heb de jongens een compliment gegeven voor de manier waarop ze na de achterstand zijn blijven voetballen, het is alleen jammer dat we met name in de 2e helft teveel kansen verprutsen".

Volgende week is er geen competitie, de week daarna gaat Kethel Spaland op bezoek bij DCV, zeker geen onbekende voor trainer Raymond Kraaijbeek die 4 jaar succesvol is geweest bij DCV. Natuurlijk is het voor mij een aparte wedstrijd, maar ik wil gewoon winnen en dat blijft het uitgangspunt, aldus Kraaijbeek die met - 2 gespeeld  en 6 punten in de 2e periode - wedstrijd voor wedstrijd gaat bekijken waar zijn ploeg gaat eindigen. Met het huidige spelersmateriaal kunnen de Kethelaars zeker nog gaan meedoen!

Er vielen 4 goals én de zege te vieren door Kethel Spaland; de grens van de Soccer Boys staat er verslagen bij