De Schiedammer Online

zaterdag 14 november 2015

Gelijkmaker wilde er voor SVV niet in tegen GGK

Oswin Ipcedencia..we zitten in hoek waar klappen vallen
VOETBAL/SCHIEDAM - SVV heeft in de vierde klasse E in eigen huis GGK niet af kunnen houden van de tweede overwinning van dit seizoen. Na een 1-2 ruststand liepen de Rotterdamse gasten na de thee uit naar een marge van twee doelpunten. Twintig minuten voor tijd konden de roodgroenen juichen om de aansluitingstreffer. Ondanks de nodige kansen wilde de gelijkmaker er niet meer in voor de thuisploeg.

"We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, we kunnen niet anders doen dan dit accepteren en de komende wedstrijden doorgaan met goed voetballen - want dat lukte ons behoorlijk vandaag - en dan ook de kansen verzilveren," zo concludeerde SVV-trainer Oswin Ipcedencia, na afloop van de nederlaag die - als je de Rotterdamse 11-meter-doelpunten eraf trekt - door de Schiedammers gewonnen zou zijn.

De thuisploeg kwam in de eerste helft op een voorsprong door een schot van spits Fai Girigoria. Een sliding van verdediger Rodney van de Belt werd door de arbiter van dienst met een strafschop voor de Rotterdamse laagvlieger beloond: 1-1.  De 1-2 was een velddoelpunt en dat was prettig theedrinken voor de ploeg die tot op heden nog slechts drie punten uit één zege had gepeurd. SVV kwam met frisse moed uit de kleedkamer om wat aan de achterstand te doen, maar ten gevolge van - opnieuw - een benut Rotterdams buitenkansje van de 11-meterstip kwam niet de gelijkmaker maar de margevergroting op het elektronische scorebord.

SVV liet de moed niet in de voetbalschoenen zakken, hetgeen niet zonder resultaat bleef. Gerommel voor de goal van GGK had, om de boel qua 'pingels' iets evenwichter te doen zijn, door de scheids met een strafschop afgedaan kunnen worden. Dat deed hij niet, doch de discussie bleef uit doordat aanvaller Roland Olivieira in de drukte de bal gewoon regulier in het net knalde: 2-3.

In de resterende twintig minuten beperkte GGK zich tot verdedigen en - er wordt de laatste tijd op gehamerd door trainers als Alfons Groenendijk en Henk Fraser (met zijn 'Streppeltje') dat je als speler gewoon wat uitgekookter moet zijn om een voorsprong over de streep te trekken - het ontregelen van de tegenstander. GGK slaagde in het ontregelen en SVV slaagde er niet meer het Rotterdamse net te vinden.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.