De Schiedammer Online

zondag 8 november 2015

SVV verzuimt punt op Harga te houden; Cabauw komt met schrik vrij na gemiste strafschop

Gestopte strafschop in slotfase
door Paul de Roos
(foto's Joep Schrijver)

VOETBAL - Het is SVV niet gelukt om tegen de Cabauw de punten op Harga te houden: 2-3. De formatie van trainer Marcel van der Ven kan echter terugzien op een goede wedstrijd tegen een tegenstander die met nog een wedstrijd minder in verliespunten de 2e plaats bezet.

SVV begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut werd door een voorzet van Melvin van der Ven via de kluts Diego van Hest bereikt die helaas miste, waar Cabauw pas in de 13e minuut gevaarlijk kon worden, maar het schot uit de 2e lijn ging via de paal naast. SVV bleef prima in de organisatie spelen en kwam meerdere malen over de zijkanten goed door. Vooral de rechterspits Mitchell Rijfkogel was een ware plaag voor de linksback van Cabauw. In de 17e minuut kwam SVV op een terechte 1 – 0 voorsprong, wederom een aanval over rechts en nu was het de goed opgekomen Nick Hoogendoorn. Uit zijn voorzet kwam de bal via de kluts voor de voeten van Ali Cinkli die beheerst binnen schoot. SVV bleef uitstekend overeind gedurende het 1e half uur waar Cabauw eigenlijk alleen in de 21e minuut gevaarlijk kon worden middels een hard schot binnen de 16 meter van Desley Steenbergen. Zijn inzet werd uitstekend gepareerd door Bas van den Bulk.

In de 24e minuut ontstond er enig opwinding omdat een inzet van SVV al dan niet met de hand geraakt zou zijn, de scheidsrechter zag hier echter niets in. SVV hag goed verweer op het spel van  Cabauw dat steeds met lange trappen via de doelman probeerde het spel naar zich toe te trekken. Tegen de verhouding in kwam Cabauw in de 33e minuut op 1 – 1: door een steekpass kwam Nick Jongbloed randje buitenspel in bezit van de bal en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Het protest van SVV voor buitenspel werd door scheidsrechter Valkema weggewoven. Na de gelijkmaker werd Cabauw wat sterker en in die fase werd SVV verder achteruit gedwongen. Maar zonder kleerscheuren werd met 1 – 1 de rust gehaald.

De rust en de thee hadden SVV goed gedaan want het was direct binnen de 1e minuut dat SVV op een 2 – 1 voorsprong kwam. Weer was het Mitchell Rijfkogel die goed langs zijn man kwam en zijn voorzet op maat werd door Diego van Hest keurig binnen gekopt. Cabauw kreeg een vrije trap van een meter of 30 die slechts een metertje naast de goal ging. SVV bleef het 1e kwartier na rust goed vanuit de organisatie spelen en Cabauw kreeg gaandeweg de wedstrijd wel meer druk naar voren. Logisch gevolg was dat er voorin meer ruimte kwam voor SVV, maar dat resulteerde niet in echte kansen. Slechts in de 57e minuut kwam een hoge voorzet van Eder Ramos voor de voeten van Okan Yabasun die jammerlijk overschoot. SVV moest steeds verder achteruit en het was wachten op de tegengoal.

Die goal die viel: in de 66e minuut. Een prima inspeelpass met een overstap kwam in de voeten van Desley Steenbergen die niet zelfzuchtig was, beheerst breed legde op Nick Jongbloed en zijn schuiver was te veel voor Bas van den Bulk.  2 – 2 en nog was er niet zoveel aan de hand voor SVV. Echter, het was wederom Nick Jongbloed die op links de bal oppikte, naar binnen kwam en met zijn rechterbeen de bal uitstekend in de verste hoek over de keeper krulde en binnen een minuut na de gelijkmaker de 2 – 3 en zijn 3e doelpunt op het scorebord zette. SVV stroopte de mouwen nog eens goed op, maar het betere van het spel bleef voor Cabauw. In de 79e minuut kwam SVV goed weg, Bas van den Bulk besloot achter een afgeslagen bal te lopen, maar kwam net te laat. Uit de scrimmage die hieruit ontstond bleef de goal echter uit en ging SVV met veel strijd proberen nog de gelijkmaker binnen te halen.

Tegen het einde kreeg SVV een prima mogelijkheid toen de ingevallen Michel Silva goed langs zijn man kwam. Zijn prima voorzet kwam precies voor de voeten van Diego van Hest die de bal in een keer met de binnenkant een meter overschoot. In de 90e minuut was het een schot uit de 2e lijn dat volgens de scheidsrechter met de hand werd geraakt en zo kreeg SVV de uitgelezen mogelijkheid om via een strafschop alsnog gelijk te maken. De strafschop werd door Eder Ramos strak links van de keeper in de hoek geschoten. Het was echter doelman Rudy Beumkes die met een uitstekende redding in 2e instantie de bal klemvast had en SVV met een kater achterliet. SVV streed voor wat het waard was, liet bij vlagen aardig veldspel zien en deed in fases zeker niet onder voor Cabauw, een gelijkspel had zeker niet misstaan.

De wedstrijd bleef niet zonder irritaties en gele kaarten
Trainer Marcel van der Ven was na afloop enigszins teleurgesteld over de uitslag: “We zitten nog steeds in de opbouw en je ziet dat de ploeg steeds meer groeit, dit opbouwen gaat met ups en downs dus al met al kan ik over het veldspel niet ontevreden zijn”. De club bevindt zich momenteel in rustig vaarwater en met de huidige koers hoopt men op termijn weer de weg naar boven in te kunnen zetten, geduld is daarbij het sleutelwoord. In een redelijk sportieve wedstrijd viel wel op dat er de nodige irritaties waren over en weer en uiteindelijk vielen er 6 gele kaarten te noteren waarbij vier voor SVV en twee voor Cabauw. Namens SVV waren Nick Hoogendoorn, Mitchel Rijfkogel, Okan Yabasun en Melvin van der Ven de “zondaars”.

“Volgende week gaat SVV naar koploper ONA dus dat wordt een pittig karwei, dan krijgen we een weekje rust en dan komen er 3 wedstrijden die belangrijk voor ons gaan worden, daarin zullen we voldoende punten moeten gaan pakken,” aldus trainer Marcel van der Ven.