De Schiedammer Online

zondag 8 november 2015

Hermes-DVS overrompeld door pleintjesvoetbal van BZC/Zuiderpark: 2-0

Visser zag zijn mannen achter de feiten aan lopen
VOETBAL/ROTTERDAM -  BZC/Zuiderpark is een tegenstander die Hermes-DVS niet zo ligt. Vorig seizoen werd zowel de uit- als de thuiswedstrijd verloren en ook vanmiddag lukte het de Schiedammers niet om aan de Oldegaarde tegen de ploeg uit Rotterdam-Zuid een resultaat te halen: 2-0.

Al in de zevende minuut opende de thuisploeg de score: 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak, waarbij de verdediging er niet goed uitzag en waarbij doelman Django Lankheet evenmin vrijuit ging: 2-0. Na die overrompeling door de thuisploeg, kwam Hermes-DVS in het eerste bedrijf niet in het normale ritme. Er werd te veel ruimte weggegeven en de omschakeling verliep niet naar behoren. "In de eerste helft had ik het gevoel dat we 45 minuten lang achter de feiten aangelopen hebben", zei Jerry Visser na afloop. "Dat spel van BZC - het zijn echt van die 'pleintjesvoetballers'-  blijkt ons niet goed te liggen. In de rust heb ik, zonder veel te zeggen, de mannen op scherp gezet. Ze wisten zelf dat het niet okay  was. Na de rust ging het beter en hebben we BZC wel kunnen terugdringen. De tegenstander is nauwelijks meer over de middenlijn geweest, maar ja, dan moet je zelf wel eerst de aansluitingstreffer maken. Die wilde er vandaag gewoon niet in, tja, en dan verlies je dus verdiend."

Er was nog wel een hoopvol moment op die aansluitende treffer, toen Sebastiaan Kerkhof alleen op de doelman afging en hij binnen de zestien door middel van een overtreding werd afgestopt. Strafschop, vond de scheids. De grensrechter van BZC had echter buitenspel geconstateerd. De arbiter nam het curieuze vlagsignaal over en draaide de elfmetertrap om in een vrije trap voor de thuisploeg. Voor de lichtblauwhemden was het om moedeloos van te worden. Komende zondag thuis op Harga tegen Meeuwenplaat (dat vandaag met 4-1 won van AGE) nieuwe kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten