De Schiedammer Online

dinsdag 10 november 2015

Peperklip maakt elftal Cruyff-sportveldjes vol

Kleurvakken om samen spelen te bevorderen
SCHIEDAM - Morgen wordt om half twaalf 's ochtends door Nathalie Gouweleeuw het elfde sportplein 'Schoolplein14' officieel in gebruik genomen bij basisschool Peperklip. Daarmee wordt in Schiedam het elftal sportpleinen volgemaakt die het rugnummer dragen van de ernstig zieke Cruyff, onbetwist Neerlands beste voetballer ooit. Komend voorjaar komen er nog twee van die pleinen bij, te weten bij de St Jan en bij de Poldervaart school.


Op Schoolplein14 zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht.  Deze coatings dagen leerlingen uit om samen te sporten en te spelen. “Schiedam is een echte beweeg- en sportstad. Door bestaande schoolpleinen om te vormen tot Schoolplein14, kunnen kinderen in hun eigen buurt met elkaar buiten spelen,"zegt Nathalie Gouweleeuw, die als wethouder onder meer sport in haar portefeuille heeft. 

Doelen schoolplein 14
Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft de volgende doelen:
1. Een actieve leefstijl bij kinderen
2. Kinderen leren respect te hebben voor elkaar
3. De verbinding tussen school en wijk versterken
Thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen staan centraal op Schoolplein14. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff. Zij zijn terug te vinden op elk Schoolplein14 ter wereld en dienen als leidraad voor kinderen tijdens het bewegen bewust te zijn van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten