De Schiedammer Online

zaterdag 14 november 2015

Onherkenbaar HBSS verliest ruim bij Victoria: 5-1

Voorzet van HBSS-aanvaller Bruno Lima Oliveira in 1e helft
VOETBAL/VLAARDINGEN -  "Beide teams werken hard om het verloren terrein terug te winnen en zijn gebaat bij een goed resultaat. Voldoende ingrediënten voor een spannende pot voetbal in een ware Vlaardingse-Schiedamse derby. Het belooft dan ook een boeiend duel te worden." Dit schreef gastheer Victoria'04 vandaag in het programmablad. Nou, een spannend duel werd het niet. De Schiedammers gingen kansloos ten onder. Na een 4-1 ruststand mocht HBSS nog blij zijn dat het dankzij doelman Erik Peters en ten gevolge van de lobjes-verliefdheid van de Vlaardingers bij slechts 1-5 bleef.

Vooraf keek Victoria’04 op tegen deze derby na de reeks verloren wedstrijden. Ook HBSS kent een slechte periode, waarin weinig punten werden behaald. De wedstrijd eindigde in een grote overwinning voor de thuisclub. De wedstrijd was in feite al gespeeld in de eerste helft bij een ruststand van 4-1.

In de beginfase liet Victoria’04 het initiatief aan HBSS, dat in de eerste 20 minuten het vaakst in balbezit was. Waar mogelijk zocht Victoria’04 de aanval via snelle counters. Deze tactiek pakte goed uit voor de thuisclub. Ruud Vogel zag in de openingsfase zijn schot over het doel van HBSS verdwijnen. HBSS antwoordde met een hard schot op de lat. Kort hierna belandde een volley van Sem Hartog op de binnenkant van de paal van het doel van HBSS. In de 11de minuut opende Victoria’04 de score. Een vlot lopende combinatie tussen Ruud Vogel en Raymon Lingen bracht eerstgenoemde in scoringspositie, die via de voet van een HBSS-verdediger doel trof: 1-0. HBSS was nauwelijks bekomen van deze tegenslag of de tweede treffer lag in het mandje. Na een hoge hoekschop wist Bob Planken de bal koppend het doelgebied van HBSS in te brengen om daarmee Raymon Lingen op maat te bedienen, die met een geplaatste kopbal de marge wist te verdubbelen: 2-0.

De Schiedamse formatie stroopte de mouwen op en bleef jagen op de aansluitingstreffer. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen, maar bleef gevaarlijk in de omschakeling. Linkerspits Selim Altuntas kreeg na een snelle uitbraak een goede kans, maar zijn schot verdween naast het doel van HBSS. Op het moment, dat iedereen dacht dat het stevig aandringende HBSS op 2-1 zou komen, werd een snelle counter de bezoekers fataal. Selim Altuntas veroverde in de 28ste minuut de bal op het middenveld, passeerde zijn directe tegenstander en rondde beheerst af: 3-0. Binnen twee minuten wist HBSS dan toch succes te boeken. Geprofiteerd werd van een onoplettendheid in de achterhoede van Victoria’04, waarna doelman Michel Zuur van dichtbij met een geplaatste lob door Stanley Zuidema werd gepasseerd: 3-1. Hierna golfde het spel over en weer zonder uitgespeelde kansen. Donny van Balen kwam gevaarlijk voor het doel van HBSS en aan de overzijde moest Michel Zuur al zijn talenten aanspreken. De verdediging van HBSS stond in de 42ste minuut niet goed. De verdediging gaf Selim Altuntas te veel ruimte op de linkervleugel. Een dieptepass bezorgde hem vrije doortocht naar het HBSS-doel om vervolgens de doelman te passeren: 4-1. Vlak voor de pauze betekende een knappe redding van Michel Zuur, dat Victoria’04 met een ruime voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na de rust kreeg Victoria’04 van HBSS al ruimte om gevaarlijke aanvallen op te zetten. De Vlaardingse achterhoede wist vroegtijdig de Schiedamse aanvallen van kracht te ontdoen. Op een geplaatste kopbal van Donny van Balen wist de doelman van HBSS knap te reageren. Maar de wedstrijd was gespeeld in de 58ste minuut. Spits Raymon Lingen werd met een dieptepass bereikt, waarna hij te gemakkelijk kon oprukken naar het doel van HBSS. Victoria's aanvoerder omspeelde de HBSS-doelman en scoorde in het lege doel: 5-1. Het geloof in eigen kunnen bleek helemaal te zijn verdwenen bij het machteloze HBSS. Elke tegenaanval van Victoria’04 leverde een doelrijpe kans op, maar de Vlaardingse formatie ging te laconiek om met de vele kansen. Een lob van Ruud Vogel ging naast het doel van HBSS en een stiftbal van Sem Hartog belandde in de handen van de HBSS-doelman Erik Peters. Na een tikkie-takkie combinatie van de Vlaardingers stond de 6-1 al op het elektronische scorebord, maar werd de 6 weer in een 5 teruggedraaid nadat scheids A. de Jong het appèl van de Schiedamse grens - na hem te hebben gehoord - honoreerde. Maar het lag vooral aan de Schiedamse doelman Peters, die zijn voetballende jeugd bij Victoria'04 doorbracht, dat die vijf op het scorebord niet verder opliep. Op de goed gevulde tribune hoorde je de Vlaardingers - met name na de slappe tweede helft aan oranje-zijde- tegen elkaar zeggen '..wat is er aan de hand met dit HBSS.. onherkenbaar...dan zie je hoe zo'n akkefietje (de gestaakte wedstrijd tegen Rockanje enkele minuten voor tijd bij een 2-2 stand na een vechtpartij op het veld) er toch in hakt...'

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.