De Schiedammer Online

zaterdag 14 november 2015

PPSC speelde semiderby tegen CION beter dan 1-4 uitslag doet vermoeden

Twee treffers voor Koetsier
VOETBAL/SCHIEDAM -  PPSC heeft in eigen huis promotiekandidaat CION niet de voet dwars kunnen zetten. Na een 0-1 ruststand wonnen de Vlaardingers uiteindelijk met 1-4. De marge van drie was wel geflatteerd, aangezien de mannen van Henk Salari tot halverwege de tweede helft zicht hadden op een beter resultaat.

PPSC speelde opnieuw met 3 verdedigers om aldus een numeriek overwicht op het middenveld te scheppen. CION had wat 'extra fysiek' in de basisopstelling geposteerd. De toeschouwers kregen weinig tijd om bij een nul-nulstand van het tactisch spel van beide trainers in deze semiderby, Henk Salari aan Schiedamse kant en Najim Nasri aan Vlaardingse zijde, te genieten. In de zevende minuut werd een verre uittrap van de CION-doelman verlengd. De bal kwam bij Hulusi Mert terecht, die een voorzet afleverde. Danny Koetsier kopte de voorzet in de touwen: 0-1. Het jeugdige verdedigingsdrietal van de thuisploeg liet zich door de vroege achterstand niet van zijn stuk brengen. In de eerste helft werd weinig meer weggegeven. Offensief bracht de eerste helft enkele kleine mogelijkheden voor de blauwhemden.

De theepauze werd door de Schiedamse trainer benut zijn jeugdige team erop te wijzen dat men voetballend niet onder deed voor CION; dat ontzag voor het hoger genoteerde Vlaardingse bezoek geenszins nodig was. Fris uit de kleedkamer komend, was de domper des te groter toen de achterstand al snel verdubbeld werd. Onnodig, want mogelijk gemaakt door het ongelukkig uitglijden van de Schiedamse rechtsback. Hulusi Mert liet de 0-2 aantekenen. De Thurlede-brigade bleef erin geloven en kreeg in de 58ste minuut hoop met een rake kopbal van Henry Mentink uit een corner. Helaas voor de Schiedammers werd de hoop in de 65ste minuut weer tenietgedaan. Verdedigend niet sterk optreden, werd door opnieuw Hulusi Mert genadeloos afgestraft: 1-3. Kort voor tijd bracht Danny Koetsier de 1-4 eindstand op het bord.

"Een wat geflatteerde uitslag," vond trainer Henk Salari. "Er had vandaag meer voor ons in kunnen zitten. We hebben met dit jonge in opbouw zijnde team, vandaag opnieuw goed verzorgd voetbal gebracht. Er worden stappen in de goede richting gezet. We moeten leren nog wat slimmer met de kansen om te gaan; voetballend waren we echt niet de mindere van dit hoog genoteerde CION."

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.