De Schiedammer Online

zondag 8 november 2015

Excelsior'20 speelt met Maasstad Tediro maar houdt de winst beperkt: 4-1


De invaller-doelman van de gasten kijkt vertwijfeld bij de 2-0
door Ton de Leede 
(foto's Joep Schrijver)






VOETBAL/SCHIEDAM -  Terwijl de spelers van Excelsior'20 nog in hun voetbalkloffie in de kantine het einde bekeken van de klassieker- Feyenoord-Ajax sprak hun trainer Gokhan Cayir zijn trots uit na de onverwacht makkelijk zege van 4-1 op Maasstad Tediro. ,,Een veel hogere uitslag behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar over het spel ben ik natuurlijk uitermate tevreden.''

Vorige week had Excelsior'20-oefenmeester een helftje gespioneerd bij Maasstad Tediro en was tot de conclusie gekomen dat de tegenstander van vandaag over een behoorlijk elftal beschikte. Ferry Seton, de coach van Maasstad Tediro, had net zolang gekneed tot hij een voetballende formatie tot zijn beschikking had. Zijn manschappen gaan elke week de wei in met als opdracht niet in te zakken en druk naar voren te zetten.

Die instelling van Maasstad Tediro was 'kaassie' voor de Schiedammers. De balvaardige ploeg van het Thurlede-complex kon nog niet eerder deze competitie de bal zo lekker rond laten gaan en nog nooit kon er vanaf de vleugels de ene na de andere voorzet gegeven worden. Zowel de backs als de vleugelspelers mochten ongehinderd oprukken.

Publiek, bank en spelers gaan met 2-0 rusten
Desondanks viel pas rond het halfuur de openingstreffer. Uit een actie van de ijverige Lisendry Sambo zorgde Ruchen Pieternella voor het eerste Schiedamse applaus (1-0). Vijf minuten voor rust bracht Lisendry Sambo na een heerlijke voorbereiding van de opgestoomde Osman Tigli  met een gevoelvolle voetbeweging de terechte 2-0 op het scorebord.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien: Excelsior'20 speelde zijn geliefde spelletje en Maasstad Tediro probeerde keurig voetballend weerwerk te verrichten. De thuisploeg bleek opnieuw een maatje te groot voor de gasten en kreeg de fraaiste kansen. Nonchalance, te mooi willen doen en verminderde focus zorgden ervoor dat Excelsior'20 nog maar twee keer het net net wist te vinden.

Lisendry Sambo wist na voorbereidend werk van Cas Smulders voor de 3-0 te zorgen. Het vierde doelpunt was een imponerende solo van de nog altijd 19-jarige Cas Smulders. De immer op een actie loerende Excelsior'20-jongen zette achteloos enkele tegenstanders in de wind en schoot bekwaam de 4-0 achter Richard de Jong, die al na twintig minuten basiskeeper Kenny Boertje moest komen vervangen.

Linksbenige Mitchel Schrauwers maakt een actie
Omdat Excelsior'20, als hoogvlieger in de 3e klasse D, verzuimde om de Rotterdammers met een fikse afstraffing naar huis te sturen was het Nouri Zaouki die zelfs voor een eretreffer mocht zorgen (4-1). ,,Hun manier van spelen ligt ons gewoon,'' verklaarde de 37-jarige Gokhan Cayir, ,,en had ons veel meer doelpunten kunnen opleveren. De hele week merk ik dat we goed bezig zijn. Iedereen traint, iedereen denkt mee en iedereen staat voor een ander klaar. We hadden deze wedstrijd gewoon koud kunnen maken, ja dat is een nieuwe uitdrukking. Dat betekent dat je doorzet, doorgaat en de tegenstander op grote cijfers trakteert. De komende weken zal duidelijk worden waar we staan. We krijgen voor de competitie OHVV, Hermes DVS (verloor vandaag tegen BZC/Zuiderpark; red.) en Charlois (won vandaag dik bij Kethel Spaland; red.). En in allerlei bekercompetities kunnen we ook aan de bak. Mooi toch.''

Gele kaarten waren er voor Cas Smulders en Jack van Unen, gegeven door de ijzersterke fluitist W. Thomas.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten