De Schiedammer Online

donderdag 12 november 2015

Zaterdag kun je op Thurlede én Harga én in Kethel én Broekpolder van zaterdagvoetbal genieten

VOETBAL - Zaterdagmiddag een frisse neus halen, langs de lijn in oud-Hollands voetbalweer ofwel een graad of elf, dreigende wolken die volgens de buienradar pas een uur na de wedstrijden hun natte lading droppen. Daarvoor heb je mogelijk al heel wat doelpunten gezien, bijvoorbeeld in de semiderby in Vlaardingen waar Victoria'04 de Schiedammers van HBSS ontvangt. Nog een semiderby, maar dan andersom, is er in Thurlede. PPSC ontvangt CION. Schiedamse thuiswedstrijden zijn er in Kethel, waar Kethel Spaland de Soccer Boys uit Bleiswijk ontvangt, en in Harga waar SVV gastheer is voor GGK uit Rotterdam-Noord.

Kethel Spaland stuntte afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen het hoog genoteerde Papendrecht door in de laatste minuten van de wedstrijd een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. In aanloop naar het Bierfest die dag in het clubhuis in Kethel noemden de spelers het in die sferen een 'op Duitse wijze gestolen' zege. De tweedeklasser moet zaterdag in eigen huis tegen Soccer Boys proberen om de, om dit dan maar in het Engels te zeggen, 'winning mood' vast te houden. Op papier is het een gelijkwaardig duel, met elk een puntentotaal van 10 uit 9 wedstrijden. De productiviteit van de mannen van trainer Raymond Kraaijbeek is wel overtuigender: 16 doelpunten gescoord tegen 13 door de bezoekers. De defensie van de Schiedammers staat er ook iets degelijker voor: 22 keer gepasseerd. Bij de in oranje tenue gestoken Bleiswijkers vlogen er twee meer in het net. Oudenaarden is de scheids. Aanvang half drie.

Het heeft even geduurd, maar de KNVB heeft de ranglijst in de derde klasse d eindelijk aangepast en de twee punten in mindering (naar aanleiding van de incidenten in de bij een 2-2 stand enkele minuten voor tijd gestaakte wedstrijd tegen Rockanje) nu goed berekend (men had tot vorige week 3 punten in mindering gebracht maar die aanvankelijke straf was allang weer teruggedraaid). Dat brengt HBSS op de 9e plaats met 11 uit 8. Behalve koploper Nieuwenhoorn met 25 punten zeer stevig aan kop, staat de rest van het veld dicht bij elkaar. Zo heeft de nummer 2 Rozenburg 16 punten uit 9. HBSS gaat zaterdag naar de Broekpolder voor de ontmoeting met het twee posities lager staande Victoria'04, dat 10 punten uit 9 wedstrijden peurde. Bij HBSS is het doelsaldo in balans: 13 voor, 13 tegen. Victoria schoot er 1 meer in en kreeg er 1 minder tegen. Arbiter Wigleven's eerste fluitsignaal klinkt bij deze wedstrijd in Vlaardingen om drie uur.

In de vierde klasse speelt SVV net als vorige week thuis. Op bezoek komt GGK uit Rotterdam-Noord, dat met 3 punten uit 8 duels op de gedeelde onderste plek bivakkeert, met slechts 8 doelpunten gemaakt en een doelpuntenregen tegen (41). SVV staat op de achtste plek en haalde uit acht wedstrijden 9 punten (22 treffers voor, 23 tegen). Eén trap lager in de ranglijst staat PPSC, met overigens het zelfde puntental uit eveneens 8 ontmoetingen (19 voor, 22 tegen). Ook PPSC speelt thuis, tegen CION. De Vlaardingers staan vijfde met 16 uit 8. Ze zijn productief (30 doelpunten) en beschikken over de minst gepasseerde verdediging (7 tegentreffers). Op Harga en op Thurlede wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Het programma zondag:

14.00 uur:

SVDPW - TAC'90, scheidsrechter Mourabit
Hermes DVS - Meeuwenplaat, scheidsrechter Rodenburg
OHVV - Excelsior'20, scheidsrechter Verhoeve (Eeweg 31,Oudenhoorn)
ONA - SVV, scheidsrechter Van Herk (Gerard Leeustraat 2, Gouda)

14.30 uur:
Blijdorp - Kethel Spaland, scheidsrechter Kuijpers (Energieweg 15, Rotterdam)



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.     





Geen opmerkingen:

Een reactie posten