De Schiedammer Online

dinsdag 10 november 2015

Ga vóór vrijdag stemmen op de Schiedamse cricketers van het jaar

CRICKET - Op zaterdag 22 november wordt in Diligentia aan de Lange Voorhout in Den Haag het KNCB Cricket Gala gehouden, op welk evenement om kwart over twee 's middags de cricket-onderscheidingen van het jaar 2015 zullen worden uitgereikt. Het publiek heeft invloed op de uitverkiezingen. Voor 75% wordt afgegaan op de stemmen die het publiek heeft uitgebracht, voor 25% telt de mening van de KNCB Gala Commissie. Tot aanstaande vrijdag kan iedereen zijn stem uitbrengen.

Er zijn heel wat Schiedammers waarop gestemd kan worden. Dus alle Schiedamse sportliefhebbers snellen zich nu naar de website van de cricketbond. Bij de meeste categorieën zul je als Schiedammer geen stemadvies nodig hebben. Dat ligt als je de genomineerden bekijkt voor de hand: Bij Topklasse-speler van het jaar kiezen we natuurlijk uit de vier genomineerden voor Excelsior's Tom Heggelman (oud Hermes-speler Pieter Seelaar hoort ook bij de genomineerden, maar speelt nu over de stadsgrenzen heen, bij VOC). Bij speelster van het jaar kiezen we graag voor Miranda Veringmeier van Hermes-DVS. Bij jeugdspeler van 2015 is de keuze ook niet moeilijk: Rens van Troost van Excelsior'20.

Jeugdteam van het jaar? Daar stemmen we op het combinatieteam van Hermes, Excelsior en Sparta dat in het Flamingo onder19 toernooi het sterkste team was. De vrijwilliger van het jaar is de complete groundstaff die het veld op Thurlede zo fantastisch bijhoudt. Bij de trainer van het jaar zou je wellicht een advies nodig hebben, maar dat geven we hier niet. Daar staat zowel iemand van Hermes (Sebastiaan Braat) als van Excelsior (Lorenzo Ingram). Dat wordt dus echt kiezen.

Een probleempje hebben we bij de cricketgemeente van het jaar: Schiedam staat er niet bij. Het is kiezen uit Almere, Capelle aan den IJssel, Hilversum en Voorburg/Leidschendam. Elke rechtgeaarde Schiedammer weet dat er maar één cricketstad dé cricketstad van Nederland is. Maar ja, elk jaar winnen, is not cricket.

Stemmen dus, vandaag nog, dan kun je het niet vergeten, want het is vrijdag voor je het weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten