De Schiedammer Online

zondag 8 november 2015

Vanmiddag in Schiedam langs de lijn bij Excelsior'20, Kethel Spaland of SVV

VOETBAL/SCHIEDAM - Van de vijf Schiedamse zondagvoetbalclubs spelen er drie vanmiddag een thuiswedstrijd. Dat wordt met heerlijk herfstweer - een zonnetje en een aangename temperatuur - dus genieten vanmiddag langs de lijn. Alle wedstrijden beginnen om twee uur.

In de eerste klasse reist SVDPW naar Velo. In de derde klasse spelen zowel Kethel Spaland als Excelsior'20 thuis, je kunt dus zelfs de ene helft aan de ene kant van het Beatrixpark de zwart-witten aanmoedigen en de tweede helft de rood-blauwen aan de andere kant van het park, of omgekeerd. Even snel met het fietsje van Thurlede naar Kethel vice versa. Voor Hermes-DVS, dat in dezelfde 3e klasse speelt, is er een ritje naar een ander park. De blauwhemden gaan op bezoek bij BZC/Zuiderpark. In de vierde klasse is er op Harga de thuiswedstrijd van SVV tegen Cabauw.

Je kunt de wedstrijd van SVDPW in Wateringen tegen Velo gerust als een zespuntenduel zien. De ploegen liggen nu nog erg dicht bij elkaar. SVDPW op de zevende plaats met 11 uit 8, Velo één plaatsje lager met 10 uit 8. De winnaar van vandaag neemt duidelijk afstand van de verliezer. Scheids R.G.C.M. Schul ziet ploegen die ook qua productie dicht bij elkaar liggen, Velo met een doelsaldo dat geheel in evenwicht is, 15 voor en 15 tegen, SVDPW dat weliswaar één keer minder scoorde, maar een batig saldo heeft: 14 voor en 13 tegen. Statistisch gezien kunnen we de mannen van Toon Wolters dus een spannende pot voorspellen.

In de derde klasse haalden Excelsior'20 en Hermes-DVS elk al 17 punten op, goed voor een derde respectievelijk vierde plek. De zwartwitten hadden er 7 wedstrijden voor nodig, de blauwhemden 8. Excelsior'20 ontvangt vandaag de nummer vijf, Maasstad Tediro, met 16 uit 8. De Rotterdammers van Varkenoord waren veel productiever: 19 voor 10 tegen. De Thurlede-brigade was zuinig met treffers: 12 keer, maar was nog zuiniger met tegentreffers: slechts 3. Daarbij bogen de Schiedammers dus op de minst gepasseerde defensie. De meest productieve club uit deze competitie is Hermes-DVS, dat al 23 keer scoorde. De mannen van Jerry Visser kregen er 12 tegen. Bij BZC/Zuiderpark slaat de weegschaal net naar de verkeerde kant: 14 voor, 15 tegen. Dat leverde de Rotterdammers van Sportpark De Vaan aan de Oldegaarde de 8ste plek op met 9 uit 8. Kethel Spaland heeft eveneens 9 uit 8, maar staat daarmee op de 9e positie. Het aantal gescoorde doelpunten komt bij de Schiedammers op 11 uit, daarentegen werden er al 13 geïncasseerd. De tegenstander van heden is de onbetwiste koploper Charlois. De Rotterdammers haalden 21 punten uit 8 duels. Zij scoorden 21 keer, maar kregen er slechts 7 tegen. Aan het team van Leen Koorengevel om daar vandaag verandering in te brengen. Dat zou ook goed zijn voor Excelsior en Hermes die dan weer wat dichter naar de top kunnen sluipen.

Op Harga komt er bij SVV een hoog genoteerde ploeg op bezoek, Cabauw dat op de derde plek staat met 16 uit 7, dat daarmee minder verliespunten heeft dan de nummer 2 van de competitie HWD. SVV staat op de 12e positie met 7 uit 8. Kortom, op eigen veld treffen de mannen van trainer Marcel van der Ven een stevige opponent om de goede lijn (vorige week werd met 1-4 ruim gewonnen uit van Moordrecht) tegen door te zetten. Aan scheidrechter R.A.W. Valkema vandaag de eer om deze ontmoeting met wedstrijdnummer  82769 te leiden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten