De Schiedammer Online

dinsdag 24 november 2015

Decathlon opent in Rotterdam, maar blijft zijn pijlen ook richten op Schiedam

In België doen ze niet moeilijk over 'out-of-town'
SCHIEDAM/ROTTERDAM -  Iedere francofiele sportliefhebber zal in een van zijn vakanties wel eens zo'n aan de buitenkant van steden liggende megasportzaak van Decathlon hebben aangedaan. Ook als je niets nodig hebt, gewoon leuk om tussen de schappen te dwalen. Om bijvoorbeeld kennis te maken met hun huismerken als Quechua, met onder meer een groot assortiment zichzelf opzettende tenten. De in 1976 gestarte sportwinkel is zich, net als bijvoorbeeld ook het eigenzinnige nog iets oudere Zweedse woonwarenhuis IKEA gedaan heeft, als een olievlek aan het verspreiden over de wereld. Nu is Nederland geen gemakkelijk land voor de sportketen. In ons land is de overheid avers van winkelgebieden aan de stadsranden. Het zou immers de winkelfunctie van binnensteden uithollen. En ook zonder die 'out-of-town shopping' gebieden, hebben binnensteden het al moeilijk genoeg, met onze eigen Hoogstraat helaas als een bijzonder goed voorbeeld ervan. Hoe zit het dan met de Makro's? Ja, dat zijn zogenaamde groothandels, waar wel iedereen een pasje voor weet te bemachtigen. Een farce dus.

De genoemde overheidsaversie speelde Decathlon inmiddels parten bij de plannen voor vestiging van een megastore bij de Harga-afrit van de A20. Die overheids-aversie is overigens divers. Gedeputeerde staten schoten de plannen af, bij provinciale staten was er een krappe meerderheid en de gemeente Schiedam is fervent voorstander. Er loopt een beroep van de gemeente tegen de afwijzing door de provincie. Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Decathlon een winkel opent aan de Coolsingel in Rotterdam. Een deel van de Schiedamse en Vlaardingse middenstand, die sportartikelen, sportkleding, vrijetijdskleding, fietsen, hengelsportartikelen en dergelijke verkoopt, zal wellicht opgelucht adem halen. 'Zo, de Decathlon op de grens van Schiedam en Vlaardingen is daarmee van de baan'. Niets is echter minder waar. Decathlon wil naast de centrum-winkel in Rotterdam nog altijd een concept-store in Schiedam, met aparte buitenruimten voor try & buy-zones en sportevenementen.


- Persbericht Decathlon -

Decathlon tekent voor 5.000 m² in centrum Rotterdam

Decathlon Nederland heeft vandaag overeenstemming bereikt over de huur van ongeveer 5.000 m² voor een vestiging in het hart van Rotterdam waarmee een belangrijk deel van de leegstand wordt opgelost. Naar verwachting zal de vestiging op de Coolsingel, in het tweede kwartaal van 2016 open gaan voor het publiek. De nieuwe winkel, met een entree op de hoek van de Kruiskade en de Coolsingel is verdeeld over de eerste en tweede verdieping en biedt ruimte aan 65 verschillende sporten onder één dak. Anders dan de Decathlon concept-stores zal de binnenstedelijke vestiging niet beschikken over aparte buitenruimten voor try & buy-zones en sportevenementen. Voor deze Rotterdamse vestiging, in de tweede grootste stad van Nederland, is een uitzondering gemaakt op het concept.

Decathlon heeft al geruime tijd (negen jaar) de focus op het openen van nieuwe concept-stores in Zuid-Holland. Deze strategie heeft Decathlon begin januari 2014 aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland gepresenteerd. Het gaat om twee vestigingen buiten de stadscentra in Schiedam (Harga-Noord) en Den Haag (Forepark) en twee stadsvestigingen in de centra van Rotterdam en Den Haag. De vestigingen buiten de stadscentra bieden ruimte aan try&buy en hebben de ruimte voor het organiseren van sportevenementen voor lokale sportclubs en scholen. Dit is de ware essentie van het Decathlon concept: sport toegankelijk maken voor iedereen en het beleven van sport in en rondom de winkels. De gewenste vestigingen in Schiedam en Den Haag buiten de stadscentra stuitten echter op verzet van gedeputeerde staten en een krappe meerderheid in de provinciale staten. Decathlon en de gemeenten Schiedam en Den Haag zijn tegen dit besluit van de provincie Zuid-Holland in beroep gegaan bij de Raad van State. Een uitspraak van dit college wordt later dit jaar verwacht. Decathlon en de gemeenten zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet.

Deze procedure staat de opening van de stadsvestiging in Rotterdam niet in de weg. Decathlon directeur Eric Bodhuin is zeer blij met deze nieuwe vestiging: “Nederlanders houden van sport en Decathlon houdt van Nederland. Het is onze missie om sport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. We kijken er naar uit om vanaf de zomer ook een belangrijk deel van Zuid-Holland als Decathlon klant te kunnen bereiken!”.
Decathlon verwacht in deze nieuwe vestiging ruim 75 mensen een baan te kunnen bieden.

Over Decathlon
Decathlon is wereldwijd de grootste sportretailer met meer dan 900 winkels in 24 landen. Decathlon heeft als missie sport toegankelijk te maken voor iedereen. Decathlon doet dat door voor 65 sporten de beste prijs/kwaliteit te bieden. In Nederland heeft Decathlon winkels in Amsterdam, Kerkrade, Best, Apeldoorn en Leeuwarden. Op 25 november aanstaande zal een Decathlon concept-store openen in Breda. Naast Rotterdam zal naar verwachting ook de nieuwe vestiging in Arnhem voor zomer 2016 open gaan.

Voor inlichtingen:
Rohan Uijlings, expansiemanager Decathlon Nederland
Tel . 06 – 5278 6278

- Einde persbericht Decathlon - 



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft!
En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 


Ben je twitteraar? Dan vind je ons hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten