De Schiedammer Online

zaterdag 28 november 2015

Vlotbrug scoort winnende treffer in extra tijd

Opnieuw ongelukkige nederlaag voor knokkend HBSS


door Ton de Leede


VOETBAL/SCHIEDAM - Weer waren de druiven zuur voor HBSS na het verlies van 2-3 tegen FC Vlotbrug. De Schiedamse ploeg knokte, schoffelde en zocht soms het randje op. Het mocht allemaal niet baten, want Vlotbrug kaapte in de 'dying seconds' de drie punten mee.


De strijd tussen de nummer 10 en 11 uit de Derde klasse D was van begin tot eind meeslepend. Onder leiding van scheidsrechter M.M. de Witte, een 22-jarige medicijnenstudent, werd het veld met vele slidings over en weer omgeploegd. Vlotbrug werd al na 3 minuten in het zadel geholpen door een ontzettende flater aan HBSS-zijde. Linksback Nicolay de Jager deed iets wat hij voortaan maar beter niet moet doen: uitverdedigen door het midden. Davey Mierop, de bedrijvige aanvoerder van Vlotbrug, bedacht zich geen moment en sprintte met de bal richting Erik Peters. De doelman van HBSS werd soepel omspeeld en de snelle 0-1 was een feit.

Even leek Vlotbrug van de Schiedamse malaise te profiteren, ware het niet dat de aanvoerder van HBSS ook zijn eerste de beste kansje perfect verzilverde. Leon Roozen, zo langzamerhand een roepende in de Schiedamse woestijn, toonde met de 1-1 eventjes zijn kunnen.

Tot aan de rust gelukte het beide ploegen niet om de overheerlijke kansen te benutten. Direct na de thee was het wel raak, en nog wel voor HBSS. Na een overtreding op spits Leon Roozen werd de bal op een kleine 20 meter van het doel neergelegd. De ijzersterke Rik van der Vorst, die werkelijk de hele rechterkant bestreek, krulde het leder keurig in de verre hoek (2-1).

Lang leek 'Houd Braaf Stand Schiedam' minimaal een punt aan het duel over te houden. Leek, want na de 2-2 in de 80e minuut van Evan Gomes viel de hakbijl alsnog in de extra tijd. Doelman Erik Peters kon toch niet foutloos van het veld stappen. Hij ging onder een voorzet door waarna de 2-3 werd aangetekend. Tegelijk met de invallende duisternis eindigde een nieuwe teloorgaan voor de mannen van Marvin Janssen. Danny Fellinger was toen al de kleedkamer in wegens tweemaal geel. Daarna, in de extra tijd, kreeg Geert Verboom direct rood en haalde ook hij het eindsignaal niet binnen de lijnen.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.     







Kleedkamer met een luchtje
Een lager team van HBSS kon vanmiddag niet op tijd aan zijn wedstrijd beginnen. De aangewezen kleedkamer bleek bezet, en dat duurde maar. Eenmaal de deur geopend bleek de zaak een luchtje te hebben. Een lager team van Kethel Spaland bleek na afloop van zijn wedstrijd gezellig aan het bakken te zijn geslagen. In de kleedkamer  werd overheerlijke shoarma gebakken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten