De Schiedammer Online

zondag 22 november 2015

Rens van Troost, Groundstaff Excelsior'20 en Flamingo-team slepen KNCB-jaarprijzen in de wacht

CRICKET - Gistermiddag is het KNCB Cricket Gala gehouden. Er waren liefst zes vertegenwoordigers uit onze stad genomineerd voor een onderscheiding. De helft ervan blijk ook daadwerkelijk in de prijzen te zijn gevallen. Rens van Troost (Excelsior'20) is uitgeroepen tot jeugdspeler van het jaar 2015. Het 'Flamingo-team tot 19 jaar' werd het jeugdteam van het jaar. Dit combinatieteam van dames en heren van Hermes-DVS, Excelsior'20 en (een van) Sparta won het prestigieuze Flamingo-jeugdtoernooi. De Groundstaff van Excelsior'20 (Bas van Bochove, Hennie van Bochove en Wim van Deurzen) werd uitgeroepen tot hèt vrijwilligersteam van 2015.

De winnaars werden als volgt bepaald: voor 75% werd afgegaan op de stemmen die het publiek via internet op de genomineerden heeft uitgebracht, voor 25% telde de mening van de KNCB Gala Commissie.

Schiedamse genomineerden (het is uiteraard al een eer als je daarbij hoort) die niet de uiteindelijke jaaruitverkiezingen in de wacht sleepten waren:
  • bij Topklasse-speler van het jaar, Excelsior's Tom Heggelman (oud Hermes-speler Pieter Seelaar hoort ook bij de genomineerden, maar speelt nu over de stadsgrenzen heen, bij VOC); deze prijs ging naar Wesley Barresi van Quick Haag.
  • bij speelster van het jaar, Miranda Veringmeier van Hermes-DVS, de vice-captain van het Nederlands damesteam dat zich nu in Sri Lanka voorbereidt op het WK-kwalificatietoernooi in december in Bangkok; deze prijs ging naar de pas 16-jarige HCC-speelster Sterre Kalis, die eveneens naar Sri Lanka is.
  • bij de trainer van het jaar, van Hermes Sebastiaan Braat en van Excelsior Lorenzo Ingram; die prijs was voor Tim Gruijters van Quick Haag.
Cricketgemeente van het jaar werd Voorburg/Leidschendam. Elke rechtgeaarde Schiedammer weet dat er maar één cricketstad dé cricketstad van Nederland is. Maar ja, elk jaar winnen, is not cricket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten