De Schiedammer Online

zaterdag 28 november 2015

Slechts drie spelers van PPSC haalden een acceptabel niveau; 4-0 nederlaag tegen Ariston'04

Trainen was moeilijk afgelopen weken; nieuw veld in de maak
VOETBAL/DELFT - PPSC is vanmiddag in de uitwedstrijd tegen de Delftse studentenclub Ariston'04 tegen een verdiende nederlaag aangelopen.

Niet dat de 4-0 uitslag een weerslag was van de hogere stand van de thuisploeg of dat er fonkelend spel aan de dag werd gelegd. "Echt onder de indruk van hun spel was ik niet. Het lag vooral aan onszelf. Slechts drie van de spelers hebben vandaag een acceptabel niveau gehaald", aldus trainer Henk Salari.

Dat drietal bestond uit veldspelers Stephan Bronwasser en Emile van Schie, alsook doelman Martijn Hertog. De laatste voorkwam met een aantal mooie reddingen dat de uitslag nog hoger uitviel. Het voor de wedstrijd van vandaag op de 4e plek staande Ariston’80, met 18 uit 9, scoorde 26 keer en moesten 15 tegentreffers incasseren. Die productiviteit was vandaag niet echt aan het spel van de Delftse studenten af te zien. Toch kwamen zij in de 38-ste minuut op voorsprong doordat een ogenschijnlijk als voorzet bedoelde bal voor de Schiedammers ongelukkig zwabberend in de bovenhoek terechtkwam: 1-0.

In de tweede helft was er sprake van een vergelijkbare wederzijdse matte vertoning, maar opnieuw was het de thuisploeg die op goedkope wijze kon scoren en daarmee de voorsprong verdubbelde. Op een hoekschop in de 55-ste minuut kon een buiten de zestien staande Ariston-speler op zijn gemak drie stappen zetten en vervolgens ongehinderd de bal op het hoofd nemen. PPSC, dat net als de afgelopen weken met een driemans verdediging was gestart, ging gezien de stand nog meer naar voren spelen om te proberen iets te forceren. Dan neem je de kans de kous op de kop te krijgen en dat gebeurde vanmiddag ook. Twee doeltreffende uitvallen van Ariston zorgden voor de 4-0 eindstand.

Wat de Schiedammers daar in 90 minuten offensief tegenover hebben kunnen zetten, was vanmiddag op de vingers van één hand te tellen en wellicht overdrijven we daar nog mee. "Jammer dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken niet hebben kunnen doorzetten", vond Henk Salari. "Naar excuses zoeken houd ik niet zo van, al zou als een verzachtende omstandigheid aangevoerd kunnen worden dat we de afgelopen twee weken niet echt goed hebben kunnen trainen. Het kunstgras op het trainingsveld wordt vervangen en nadat men daarmee begonnen is, is het volop gaan regenen en hebben de grasvelden het flink te verduren gehad. We zijn daarom zelfs de kantine ingegaan om daar met kracht en vaardigheidstrainingen aan het werk te gaan. Mogelijk kruipt zo'n door omstandigheden niet optimale training, toch in de hoofden, dat zou kunnen."

Uiteindelijk gaat dat een mooi, nieuw kunstgras trainingsveld opleveren. Als je dan toch op kunstgras moet spelen, is het wel van belang dat de kwaliteit en toestand goed is; daar was de matige kunstgrasmat waar de wedstrijd tegen de Delftse studenten vanmiddag op werd gespeeld het schoolvoorbeeld van.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.