De Schiedammer Online

donderdag 26 november 2015

Vlaardingers lijken te vergeten dat ook zij welkome gebruikers van Schiedamse voorzieningen zijn

Voor Vlaardingers ligt A4 over de grens
SCHIEDAM/VLAARDINGEN -  Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Vlaardingen zich unaniem uitgesproken tegen een auto-ontsluiting en tegen diverse langzaam-verkeersverbindingen naar het Schiedamse Sportpark A4. Daarmee ondersteunde de gemeenteraad het voorstel van de bewoners dat door het college eerder al was overgenomen. Tevens is er een amendement aangenomen dat de PvdA gezamenlijk met de SP had ingediend om sluiproutes op de door Schiedam aangelegde waterovergangen te blokkeren. Aan de Vlaardingse zijde van het sportpark is wel al een parkeerplaats aangelegd.

Deze door de directe omwonenden aan Vlaardingse zijde van het Schiedamse A4-sportpark gevoede politieke besluitvorming in Vlaardingen, laat wel zien dat er nog een dikke psychologische
grens loopt bezien vanuit de bewoners van beide gemeenten, terwijl de gemeenten zelf toch steeds meer ervan overtuigd zijn dat samenwerking nodig is. In de praktijk van het gebruiken van de sportvoorzieningen is het echter geenszins zo dat Vlaardingers taboe zouden zijn op Schiedamse complexen. Vlaardingers die bijvoorbeeld op het al decennia naast het A4-talud gelegen tennispark Kethelhaghe spelen, zijn beslist geen uitzondering. En ook hockeyclub Spirit is al jaren in trek bij jeugdspelers uit de nabij gelegen Vlaardingse wijken; Pollux in de Broekpolder is immers op het kinderfietsje voor veel jonge Vlaardingers moeilijk bereikbaar. En zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken van in Schiedam sportende Vlaardingers.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten