De Schiedammer Online

zaterdag 28 november 2015

SVV; PPSC en Kethel Spaland spelen uit. HBSS speelt vandaag thuis tegen Vlotbrug; op 19 december 6 minuten tegen Rockanje

VOETBAL/SCHIEDAM -  Het weerbericht ziet er prima uit, tot en met de wedstrijden vandaag schijnt de zon, volgens de buienradar zijn de wolken zelfs verdwenen van half drie tot vier uur. Dat zal dus druk worden bij HBSS vandaag, de enige zaterdagclub met een thuiswedstrijd. De mannen van Marvin Janssen spelen tegen Vlotbrug, dat voor Excelsior'20 in de beker te sterk was afgelopen dinsdag.

Vlotbrug zal de volgende bekerronde hier in de regio op bezoek komen: op 19 december speelt het team uit Hellevoetsluis in Maasland tegen MVV'27. Die 'bekerdatum' is ook de datum waarop HBSS de veelbesproken wedstrijd tegen Rockanje zal afmaken. Om half drie zal er dan bij een stand van 2-2 worden afgetrapt voor de resterende zes minuten (inclusief extra tijd) onder leiding van scheidsrechter A. Syed, die dan 8 tegen 8 spelers (de KNVB is de tel kwijt) laat spelen. Dat wordt dus wat je noemt 'de ruimtes goed benutten'. In de derde klasse heeft HBSS de vrije zaterdag van vorige week goed kunnen gebruiken om de hoofden leeg te maken en de affaire van deze gestaakte wedstrijd tegen Rozenburg goed van zich af te schudden, om vandaag de goede seizoenstart weer te laten herleven. Het in Schiedams geel/zwart spelende Vlotbrug staat een plek boven de oranjehemden, maar had 10 duels nodig om de 12 punten te veroveren, tegen HBSS 11 punten uit 9. M.M. de Witte is de fluitist op Harga.

In de tweede klasse is de tabel goed gladgestreken: alle clubs hebben tien speelronden afgewerkt. SC Feyenoord is de onbetwiste koploper die nog geen punt heeft gemorst. Kethel Spaland staat met een 7e positie van de 14 clubs keurig in de middenmoot, met een puntentotaal van 13. De mannen van Raymond Kraaijbeek gaan vandaag op bezoek bij DCV in Krimpen aan den IJssel op Sportpark Waalplantsoen. Dat is in de ranglijst bezien een gelijkwaardig duel, met 13 uit 10 voor de bezoekers en 12 uit 10 voor de gastheren. Kethel Spaland prikte er 20 doelpunten in, DCV twee minder. Defensief heeft de thuisploeg de betere cijfers. Scheidsrechter vandaag is F. Berg. Jammer is dat de zo gladgestreken tabel qua aantal wedstrijden dat na vanmiddag niet meer zal zijn door de afgelasting van Groote Lindt tegen BVCB. 

In de vierde klasse is de tabel niet gladgestreken. Het aantal gespeelde wedstrijden is 8, 9 of 10. Omdat dit een tabel is met 13 teams, zijn er vaker dan in een tabel met even aantal vrije weekenden. SVV wacht vanmiddag een uitwedstrijd tegen DVC in Delft. Arbiter is H. Merkestein. SVV staat met 9 uit 9 op de achtste plek. De thuisploeg staat met 3 punten uit eveneens 9 duels geheel op de onderste plek. De doelcijfers laten vooral een doelpuntenfestijn voor de tegenpartijen zien: 12 voor, 53 tegen. Bij SVV is het evenwichtiger: 24 voor, 26 tegen.

PPSC staat eveneens op 9 uit 9. Dat is goed voor de negende positie, omdat het doelsaldo net iets ongunstiger uitpakt dan dat van de stadsgenoten. Evenveel doelpunten tegen, maar vier minder gescoord. Vandaag gaan de blauwhemden op bezoek bij het op de 4e plek staande Ariston’80 op het TU-complex in Delft. De studenten scoorden 26 keer en moesten 15 tegentreffers incasseren. Dat leverde 18 punten uit 9 wedstrijden.  O. Moussaoui leidt de wedstrijd.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten