De Schiedammer Online

donderdag 26 november 2015

Suikerzoet Filmfestival vandaag van start met gele loper gala-avond, gratis popcorn en goede films

Er wordt gewerkt aan het Monopole
SCHIEDAM - We schrijven 26 november. Vandaag is de elfde editie van het Suikerzoet Filmfestival ofwel SZFF van start gegaan. Strakker gezegd: vanavond rond de klok van zeven uur gaat het van start met films in de grote en de kleine zaal van het Wennekerpand, in de Beurszaal en de Korenzaal van de Korenbeurs, in 't Huis te Poort, in de St. Joris Doele en in de Monopole.


Met die laatste locatie zullen voor veel seniore Schiedammers tijden uit hun jeugd herleven, al is de zaal anders dan dat die 50 jaar geleden was en al was het genre toen de bekende cowboy-pulp maar nu filmhuistoppers als 'The dark horse' en 'The good lie'. Niet te vergeten ook de nieuwe SZFF-venue: de Havenkerk op de Lange Haven, waar morgen de kakelverse film 'Ja, ik wil' draait en daarna 'Knight of cups'.

Voordat de eerste film in de Havenkerk iets over achten start, worden de gasten daar op een gele loper onthaald. Wel eerst aanmelden voor deze avond én je houden aan een dresscode: de dames in gala, de heren in smoking of net pak, dames en heren met een gele twist. Dus, steek een banaan als pochet in je borstzak, haal een wit vlinderstrikje door eigeel, draag een geel tasje, hoed of bril, you name it.

Ook de nieuwe stadsstijl van Schiedam wordt gepresenteerd. Een stadsstijl die de stad haar Schie en daarmee ware identiteit ontneemt. S'DAM, tja. En een ander onzalig idee: het hele weekend worden er op tal van plaatsen bakjes popcorn uitgedeeld met het S'DAM en Suikerzoetlogo. De SZFF-krant: "Deze bakjes kun je in de Korenbeurs en in het Wennekerpand gratis laten vullen met popcorn. Zo kun je tijdens de film dubbel genieten. Deze actie is in het kader van de presentatie van de nieuwe stadsstijl  van de stad Schiedam."

S'DAM, V'RDAMME. Hoezo nou, dubbel genieten? Was dat nou niet net het verschil tussen de normale bioscopen, waar je als je pech hebt gedurende twee uur tussen de almaar door kauwende smakkende, bakjes (popcorn) en zakjes (chips) ritselende medetoeschouwers zit, versus de relaxte filmhuissfeer - waar je bijvoorbeeld met een goed glas wijn of een verse muntthee in de hand in alle stilte geniet. Een filmhuissfeer die het festival - ondanks zijn snoepachtige naam - toch ademt? We zullen dit jaar als pure filmliefhebbers moeten doorbijten dus. 


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Dan vind je ons hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten