Kethel Spaland (za) doet goede zaken met sterke zege bij DCV: 2-3

Twee doelpunten Miletson Silva de Freitas beslissend

Doelman Mike Zonnevijlle

door Ton de Leede (foto's Jeanine Slotboom)

VOETBAL/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL -  De strijd in de middenmoot van de Tweede klasse D tussen DCV en Kethel Spaland eindigde na een heroïsch gevecht in het voordeel van de club uit Schiedam (2-3). Na een weifelend debuut een klasse hoger begint de ploeg van Kethel Spaland-trainer Raymond Kraaijbeek steeds beter zijn draai te vinden.

De ontmoeting in Krimpen aan den IJssel kende een stormachtig begin. DCV nam de aftrap maar zag binnen de minuut een inzet van Tim Oosterwaal bijna in het thuisdoel verdwijnen. Met Tim Oosterwaal is meteen de grote uitblinker van de spannende krachtmeting genoemd. De eerstejaars senior van 19 jaar heerste op het middenveld, gaf prima steekballetjes, bracht medespelers vrij voor de doelman en dook zelf ook geregeld op in kansrijke positie. ,,Ik ben gewoon een beetje trots op Tim,'' bekende Raymond Kraaijbeek, ,,over de manier waarop hij speelde en zich constant aanspeelbaar maakte.''

Maar het  was niet de gastploeg die razendsnel aan de leiding kwam, maar DCV in de tweede minuut (1-0). De gastheer was zelfs direct een minuut later bijna op een verdubbeling van de stand gekomen. Tot drie keer wisten de verdedigers van Kethel Spaland de bal van de eigen doellijn te werken.

Vleugelflitser Miletson Silva de Freitas, als altijd met zijn neusje voor een doelpunt, zorgde in de 25e minuut voor enige opluchting in de Schiedamse gelederen: 1-1.  Kansen, die eigenlijk de gehele wedstrijd over en weer waren te noteren, werden tot de thee niet meer omgezet.

Raymond Kraaijbeek, een 'zoon van DCV' gezien zijn spelers- en trainersverleden, liet zijn spelers nog een schepje erbij doen in de tweede rondgang. Hij gaf aan hoe DCV zou reageren en dat het belangrijk was om snel tot scoren te komen. Binnen het uur voldeed Kethel Spaland aan de wens van de trainer door een goal van Yuri Nooteboom (1-2). Het veld werd groot gehouden en de druk naar voren bleef groot. Het was dan ook niet vreemd dat de gasten op 1-3 kwamen. Een vrije trap van Tim Oosterwaal werd door Miletson Silva de Freitas tot doelpunt gepromoveerd.

Beide ploegen bleven op jacht naar doelpunten en het was DCV dat de spanning volledig terugbracht in 70e minuut. Mike Zonnevijlle, de pas geleden tot eerste doelman gepromoveerde oud-Excelsior'20-doelman, was kansloos na een prachtige aanval van de Krimpenaren (2-3). Verder lieten de gasten het niet komen en Miletson Silva de Freitas verzuimde zijn ploeg ruimer te laten winnen.

Jasper Bravenboer kreeg onschuldig een gele kaart en moet ondanks zijn onschuld volgende week toekijken. Kethel Spaland staat alleen bovenaan in de 2e periode, mede door het verrassende gelijkspel van SC Feyenoord tegen Strijen.