De Schiedammer Online

vrijdag 27 november 2015

Ook Schiedammers met beperking faciliteren om lekker te bewegen

SCHIEDAM -  Schiedamse maatschappelijke instellingen en sportaanbieders waren goed vertegenwoordigd bij de Netwerkbijeenkomst Aangepast Sporten op donderdag 26 november.

Stichting Mee heeft in samenwerking met de gemeente Schiedam een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor maatschappelijke instellingen en sportaanbieders. Zo'n netwerkbijeenkomst is bedoeld om het sporten voor Schiedammers met een beperking te stimuleren.

SportMee van Stichting Mee biedt kosteloos begeleiding aan Schiedammers met een beperking zodat zij kunnen deelnemen aan een passende beweeg- en/of sportactiviteit. Ook ondersteunt SportMee sportaanbieders bij het opzetten of verbeteren van hun aangepast sportactiviteiten. SportMee is te bereiken via 010-2821111 of per mail: sport@meerotterdam.nl.

Sportaanbieders zoals Pameijer, ASVZ , Middin, Excelsior’20, Stichting GJVW, Yohan Dojo Team Takeshi en Club Extra waren present. Zij organiseren beweeg- en sportaanbod voor mensen met een beperking, zoals G-voetbal, zwemmen of gymmen. Ook wethouders Patricia van Aaken en Nathalie Gouweleeuw waren aanwezig. Gouweleeuw: “ Voor mensen met een beperking is bewegen en sporten soms niet vanzelfsprekend. Ik ben blij met deze extra aandacht voor Aangepast Sporten. De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat iedereen kan bewegen en sporten. Naast het feit dat sporten goed is voor de gezondheid, is sporten ook nog eens heel leuk. Door het beoefenen van een sport of door mee te doen aan een beweegactiviteit hoor je ergens bij en ontmoet je nieuwe mensen."

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier







Geen opmerkingen:

Een reactie posten