De Schiedammer Online

zaterdag 28 november 2015

SVV laat met goed spel zien dat DVC de staartploeg is, maar gaat wel de bietenbrug op: 3-1 verlies

Ipcedencia: goed spel, geen punten
VOETBAL/DELFT -  SVV heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen DVC in Delft onverdiend verloren, aldus trainer Oswin Ipcedencia. Tot de 70ste minuut stonden de Schiedammers met 0-1 voor. In dat staartje van de wedstrijd zat het venijn voor de rood-groenen, die met een teleurstellende 3-1 terug langs de Schie naar huis konden rijden.

De thuisploeg stond met 3 punten uit eveneens 9 duels geheel op de onderste plek, met 12 voor, 53 tegen. SVV maakte de betere stand in de ranglijst in de eerste helft zeker waar, want gaf weinig weg en schiep 4 à 5 opgelegde kansen. Het leverde dankzij een treffer van Roland Olivieira een - gezien de rest van de kansen - te magere 0-1 ruststand op.

In de tweede helft was er een vergelijkbaar spelbeeld. SVV leek de knoop door te gaan hakken in deze wedstrijd tegen de staartploeg, toen Rodianne Fundador van elf meter mocht aanleggen. Helaas ging de strafschop er niet in. Opnieuw werd een vijftal kansen uit normale spelsituaties gemist. "Zelfs ik had ze erin geschoten", zo uitte de oefenmeester van de Schiedammers zich teleurgesteld. Er viel weliswaar nog een 0-2 aan te tekenen, maar deze kwam niet definitief op het scorebord terecht: afgekeurd wegens buitenspel. En dat was volgens Oswin Ipcedencia eigenlijk onmogelijk, want na een goede combinatie werd de bal teruggelegd en daarna vanuit de tweede lijn ingeschoten. Het vlagsignaal van de DVC-grens werd echter gehonoreerd.

"Ik houd er niet van om op de scheids af te geven, maar het is toch wel heel vervelend dat de tegenstander nauwelijks toekwam aan aanvallen maar in een spaarzame uitval twintig minuten voor tijd gelijkmaakt, waarbij het vlagsignaal voor buitenspel van onze grens dan vervolgens wordt genegeerd", aldus de trainer. In de 80-ste minuut maakte DVC met opnieuw een uitval duidelijk de gehele winst op het oog te hebben: 2-1. SVV ging in de resterende tien minuten begrijpelijk man-tegen-man spelen achterin. Dat leverde jammer genoeg niet de gelijkmaker, maar nog een slechts voor de doelcijfers relevant derde doelpunt voor de Delftenaren op.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.