De Schiedammer Online

zondag 22 november 2015

Gemeente biedt sportieve wegwijzer

Voorbeeld van een kaartje voor Schiedam
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam is klant geworden bij het bedrijf Sportscan BV, de ontwikkelaar en uitgever van Sportgids.nl. Sportscan BV wil landelijk een online gids uitbrengen van sportaccommodaties. Gemeenten moeten daartoe jaarlijks licentiekosten betalen (295 euro) alsook eenmalig startkosten (in het geval van Schiedam 395 euro; gemeenten met minder dan 50.000 inwoners betalen minder). Het bijhouden van de gegevens kunnen gemeenten zelf doen of uitbesteden aan het bedrijf, dat zich overigens wel van een minder sympathieke manier van 'sales' bedient, met de publicatie van gemeenten die geen klant willen worden: "Woont u in Borger-Odoorn, Dalfsen, De Wolden, Hardenberg, Hattem, Hoogeveen, Kerkrade, Meppel, Oldenzaal, Ommen, Stedebroec of Westerveld dan heeft u pech. Uw gemeente heeft laten weten Sportgids.nl niet te willen aanbieden aan haar inwoners."

Inwoners van Schiedam kunnen online allerlei zoekvoorkeuren ingeven en dan op basis van hun ingegeven voorkeuren op een kaartje de mogelijkheden zien. Per accommodatie en vereniging worden contactgegevens getoond. De daarbij getoonde foto's zijn geen foto's van de desbetreffende accommodaties of verenigingen.


- persbericht van de gemeente -

Weten waar u kunt bewegen en sporten in Schiedam?

Wilt uw kind op voetbal maar weet u niet welke clubs er in de buurt zijn? U wilt weer gaan tennissen, maar weet niet waar dat kan? Dan is www.sportgids.nl/schiedam misschien iets voor u. Meer uitleg over hoe de site werkt vindt u op https://youtu.be/mXQkrrmhqGg

Hoe werkt deze website?
Uit gesprekken met Schiedammers bleek dat zij graag willen weten waar en wanneer zij kunnen bewegen en sporten in Schiedam. Op sportgids.nl/schiedam vindt u daarom onder andere sportvelden en hallen, zwembaden, fitnesscentra, speelpleintjes en speeltuinen. Per accommodatie ziet u wat u er kunt doen en welke vereniging er actief is. U kunt ook zoeken/filteren op type sport, sportaanbieder of accommodatie. Wilt u weten wat er direct in uw buurt te vinden is, waar bijvoorbeeld een basketbalveld of voetbalvereniging zit? Vul dan uw postcode in en zie wat er in de buurt is.

- einde persbericht - 



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten