zaterdag 7 november 2015

Straffen voor HBSS dreunen door: 1-3 verlies tegen Rijnmond Hoogvliet Sport

Marvin Janssen: 'Het komt echt wel goed met mijn jongens'

door Ton de Leede

VOETBAL/SCHIEDAM -  Op papier leken de voetballers van HBSS niet te hoeven vrezen voor Rijnmond Hoogvliet Sport (RHS). In de praktijk bleek RHS aan een flitsende start genoeg te hebben om met een 1-3 overwinning huiswaarts te keren.

,,Die uitgesproken straf heeft er toch ingehakt," bekende HBSS-trainer Marvin Janssen. ,,Het gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk het zelfvertrouwen terug te vinden.''

Na amper drie minuten liepen de Schiedammers al tegen een opdoffer aan. Linksback Geert Verboom dacht eventjes op Johnny Aarnout terug te spelen. Het op eigen doel gerichte 'tikkie terug' ging al stuiterend op de goalie, in de hoofdmacht verkozen vanwege zijn voetballende vermogen, af die de bal met zijn rechterbinnenkantje wilde aannemen. Tot Schiedams afgrijzen hobbelde de bal over de schoen van de falende keeper: 0-1.

Na een klein kwartier spelen  zorgden de gasten voor een knockdown. RHS-vleugelflitser Lorenzo Kranenburg, met zijn snelheid en inzicht een enorme plaag voor de HBSS-defensie, vertrok met de bal aan zijn voet vanaf zijn eigen helft. Thuisspelers vielen als poppetjes om, zonder al te veel tegenstand te bieden. HBSS-verdediger Danny Fallinger besloot uiteindelijk manmoedig in te grijpen met een forse sliding. Iets te fors want niet de bal maar vooral de aalgladde Lorenzo Kranenburg werd geraakt. Scheidsrechter M. Sahan, de beste man van het veld door zijn rustige optreden en alles van dichtbij beoordelend, kon niet anders dan de bal op de stip leggen en de dader met een gele kaart te bekeuren. Het slachtoffer ging tegen alle voetbalwetten zelf achter de bal staan. De logica tartend verdween de bal in de ene bovenhoek en lag de doelman in de andere benedenhoek (0-2).

Net toen iedereen zich verzoende met de 0-2 bij rust breidde RHS de score uit naar 0-3. Een harde vrije trap moest Johnny Aarnout lossen waarna Richendel Petrona één van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn loopbaan kon laten noteren.

De tweede rondgang was kwalitatief nog minder dan de ruim 45 minuten ervoor. HBSS speelde één op één achterin waar RHS bleef volharden in gevaarlijke uitbraken. De thuisploeg leek zonder doelpunten te eindigen aangezien de in het vijandelijk strafschopgebied gepompte ballen makkelijk konden worden verwerkt door vooral de boomlange verdediger Ryan Telleman.

Toch redde HBSS, dat pas in de slotfase uit alle macht aanviel, de spreekwoordelijke eer. Hamza Bouadli-Arfaoui zag zijn vrije trap eerst gekeerd, waarna hij in de rebound meedogenloos uithaalde (1-3). Het zo sterk aan de competitie begonnen HBSS liep opnieuw een knauw op tegen een normaal gesproken te kloppen opponent. ,,Tja'', haalde Marvin Janssen, de robuuste oefenmeester van HBSS, een welbekend cliché uit de kast, ,,we zitten nou eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. Je krijgt gelijk een lullig doelpunt tegen zodat je eigenlijk begint met een achterstand. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen en punten kunnen pakken. Het komt echt wel goed met mijn jongens.''

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.