De Schiedammer Online

zondag 1 november 2015

Knappe overwinning van Kethel Spaland (zo) bij AGE: 1-2. Maar niet zonder kleerscheuren

Leen Koorengevel

door Ton de Leede


VOETBAL/ROTTERDAM -  De zondagvoetballers van Kethel Spaland toonden zelfbeheersing door op bezoek bij AGE, ondanks forse tegenwerking van tegenstander en scheidsrechter, de 3 punten mee te grissen. Na een 0-2 voorsprong bij rust hielden de Schiedammers de volgens trainer Leen Koorengevel superirritante gastheren op 1-2.

AGE (de fusieclub van AVS, Germinal en EDS) en Kethel Spaland speelden een meer dan rommelige partij met een, volgens de Schiedammers, leidsman die alles tegen hen floot en alles toeliet van AGE. ,,De tegenstander is fysiek sterk,'' spuwde Leen Koorengevel zijn gal, ,,daarom staan ze bekend. Voetballend stelt AGE niet veel voor, maar ze gooien werkelijk alles in de strijd. Als een scheidsrechter daar niet tegen optreedt dan wordt dat heel vervelend voor een ploeg als wij. Een ploeg die wil voetballen.''

De Schiedamse nummer 11 van de ranglijst, met 6 punten uit 7 potjes, speelde een goede 1e helft tegen de één plek hoger genoteerde Rotterdammers. Glen Troost brak de ban door voor 0-1 te zorgen. Hij schoot met zijn sterke linker vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal geplaatst in de korte hoek. Nog voor het rustsignaal kwamen de gasten volgens het voetballende principe op 0-2. Een hoekschop van Dennis van der Schuur werd door Andy Esajas met het hoofd succesvol verlengd.

Zo rond het uur wist AGE verrassend voor de aansluitingstreffer te zorgen. Na de zoveelste lange bal ontstond een scrimmage waaruit de thuisploeg scoorde (1-2). Ondanks soms hachelijke momenten voor beide doelen kwam er in de stand geen verandering. Wel met de volle winst op zak maar niet zonder kleerscheuren kon Kethel Spaland huiswaarts keren. Dennis van der Schuur en Ramon Potuyt kregen een gele plak van scheidsrechter Citan. Davy Wolf kwam er nog slechter vanaf. Na een elleboogstoot liep hij een gebroken neus op. De oefenmeester zegde hem toe voor een gezichtsmasker te zorgen zodat hij volgende week mogelijk gewoon kan spelen.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten