De Schiedammer Online

zaterdag 7 november 2015

Ideaal voetbalweer: HBSS en SVV spelen vanmiddag thuis; Kethel Spaland naar Papendrecht

VOETBAL/SCHIEDAM -  Als je nu rond het middaguur naar buiten kijkt, ziet het er nog niet aanlokkelijk uit. Als we naar de buienradar kijken is het vanaf vanmiddag half drie, als de zaterdag voetbalwedstrijden van start gaan, wél droog. En met een temperatuur van 17 graden prachtig weer om langs de lijn te staan. Heel voorzichtig zien we af en toe een zonnestraal. Een lichte zuidwest bries blaast door de haren. De echte grasvelden zijn vochtig van het gemiezer van de afgelopen uren. Kortom, prima condities voor een heerlijke voetbalwedstrijd. In Schiedam kun je er vanmiddag op twee velden van genieten. In de derde klasse speelt HBSS op Harga thuis tegen Rijnmond. Eveneens op Harga - op een steenworp afstand zodat het ene publiek het andere kan horen - ontvangt in de vierde klasse SVV het team van Quintus. Tweede klasser Kethel Spaland speelt uit tegen Papendrecht. PPSC is vandaag vrij.

Voor Kethel Spaland wordt het op sportpark Slobbengors in Papendrecht een uitdaging om de nummer twee van de ranglijst punten af te snoepen. De drechtsteders staan met 21 punten uit 8 wedstrijden slechts 3 punten achter op koploper sc Feyenoord. Papendrecht is de productiefste ploeg van de competitie met liefst 31 treffers (10 tegen). Kethel Spaland staat op de 10e plaats met 7 uit 8. Er werd 14 keer gescoord, maar er werden er 21 geïncasseerd. J.P. den Hartog is de fluitist van de dag.

Op Harga blaast scheidsrechter Sahan vanmiddag de wedstrijd tussen HBSS en Rijnmond Hoogvliet Sport. De mannen van Marvin Janssen hebben gisteren vernomen welke straffen er aan de club en aan de twee selectiespelers zijn uitgedeeld. Hopelijk zijn daarmee nu de hoofden vrij en kunnen de oranjehemden weer het goede spel oppakken, waarmee uit zeven wedstrijden al 4 keer winst werd geboekt en 1 keer een puntendeling. Rijnmond Hoogvliet staat op een 11e plek met 9 uit 8 (12 treffers voor, 11 tegen). HBSS staat op een 8e plek, met 10 uit 7. Maar daarin is nog steeds 3 punten in mindering gebracht, en volgens de inmiddels bekende straf moeten dat er 2 zijn. Met 11 uit 7 staat HBSS aan de bovenkant van de middenmoot, met het punt van de bij 2-2- gestaakte wedstrijd nog niet meegerekend dus. Het doelpuntensaldo van HBSS is positief: 12 voor 10 tegen.

Scheidsrechter Van Bodegom zal tegelijkertijd op Harga de elftallen van SVV en Quintus de wei insturen. SVV staat zevende met 9 uit 7, Quintus uit Kwintsheul staat twee plekken lager met 6 uit 6. SVV is veel productiever dan de tegenstrever: 21 versus 9 gescoorde treffers. Defensief zijn de teams statistisch gezien meer in evenwicht. SVV moest de bal 20 keer uit het net vissen, de Westlanders 22 keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten