De Schiedammer Online

zaterdag 7 november 2015

Goedemorgen Zondag, vaarwel Wim

Dit wordt de eerste zondag zonder Wim Ouwens


door Jan Schrijver





SCHIEDAM -  Hij hield van mooie glazen. Een goede huiswijn, rood of wit, komt tot recht in een mooi wijnglas. Dat principe huldigde hij al in zijn restaurant William aan de Koemarkt, waar hij jarenlang de scepter zwaaide. Toen hij enkele jaren geleden opnieuw besloot uitbater te worden van een horecagelegenheid, werd dat principe opnieuw eer aangedaan. Gasten moet je verwennen en dat doe je met goede spullen. En hij kon daar heel smakelijk en met passie over vertellen.

Onlangs - afgelopen zomer - had hij met zijn Marja er een eerste huurtermijn van vijf jaar opzitten, als horecaondernemer inwonend bij het Jenevermuseum. Met dat eerste lustrum hield het niet op voor het horeca-echtpaar. Zij gingen met hun Proeflokaal van Schiedam verder met het verwennen van gasten. Gasten die een bezoek brachten aan het Jenevermuseum. Of gasten die specifiek kwamen voor een bruiloft, verjaardag, bedrijfsevenement of vergadering. Wim en Marja Ouwens waren van alle markten thuis.

Alleen op zondagochtend moest ze het even zonder Wim doen, dan presenteerde hij voor de Stadsomroep Schiedam het programma 'Goedemorgen Zondag'. Hij vond dat heerlijk om te doen, vertelde hij me twee weken geleden nog, toen ik hem een boek terugbracht dat ik van hem had geleend. Een boek over bekende museumcafés en restaurants, waar zijn Proeflokaal uiteraard niet in ontbrak. Ik bracht het hem twee weken geleden op een ochtend terug. Gewoon afgeven ging natuurlijk niet, want ik kreeg een heerlijke kop koffie van hem aangeboden. Gul en gastvrij. Even gezellig bijgepraat over mijn vakantie in Java en Bali. Ook daar wist hij over mee te praten. Hij had het nodige van de wereld gezien, maar stond met beide benen op de vaderlandse grond. Trots als hij bijvoorbeeld was op waarschijnlijk Schiedams lekkerste erwtensoep die hij 's winters serveerde en waar mensen voor terugkwamen.

Marja moet het nu niet alleen op zondagochtend zonder Wim doen. Marja moet het voortaan altijd zonder Wim doen. In de nacht van woensdag op donderdag is hij overleden. Ter nagedachtenis aan Wim zal de Stadsomroep Schiedam een herdenkingsuitzending verzorgen.

Op de website van de Stadsomroep Schiedam lezen we het volgende bericht:
"Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Wim Ouwens, presentator van het radioprogramma Goedemorgen Zondag, in de nacht van woensdag op donderdag is overleden.

We herinneren ons Wim als een bijzondere en bijzonder ervaren radiomaker die met veel plezier en betrokkenheid prachtige programma's maakte. Onlangs maakte hij nog - tijdens de Brandersfeesten - samen met zijn technicus Bas Siffels de honderdste aflevering van Goedemorgen Zondag vanuit zijn "eigen" Proeflokaal in het Jenevermuseum.

We zullen Wim zeer missen, hij was een prettige vriend en collega.

We zijn er zeker van dat ook de vele luisteraars van Goedemorgen Zondag zijn warme stemgeluid, en de mooie muziek die Wim koos om bij wakker te worden op de zondagochtend, zullen missen!

Komende zondag zal Wim's maatje Bas Siffels samen met omroepdirecteur Yorick Haan en coördinator radio Terry Bouhuizen een speciale herdenkingsuitzending verzorgen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten