maandag 2 november 2015

Eind november in Schiedam: 11e editie van grootste gratis filmfestival

SCHIEDAM - Het Schiedamse Suikerzoet Filmfestival wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 november is het weer gratis films kijken op bijzondere locatie. Het festival trekt elk jaar meer bezoekers en dit jaar worden er in vier dagen tijd minstens 13.000 filmliefhebbers in het historische centrum van Schiedam verwacht.


Op de website  staan alle 117 lange en korte films en de elf locaties vermeld.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.
Edwin Spek, de initiatiefnemer en projectleider van het gratis festival is berentrots op 11 jaar Suikerzoet in 11 bijzondere, historische locaties: “Met een geweldige ploeg vrijwilligers zijn we al maanden bezig met het voorbereiden van het grootste gratis filmfestival van Nederland. Ook de horeca is al druk met het uitpuzzelen van snelle, maar lekkere meergangenmenu’s voor een betaalbaar prijsje. We merken nu dat de hele stad er samen naartoe werkt.”

11 historische panden
Suikerzoet Filmfestival is telkens weer een verlichtend cadeau in de donkere dagen. Niet alleen de vele gratis films zijn een enorme attractie, ook het feit dat ze draaien in al die bijzondere historische Schiedamse panden maakt het een geweldige ervaring. Van de indrukwekkende Grote- of Sint Janskerk tot de romantische Sint Joris Doele, van rijke patriciërswoningen bij Schiedammers thuis, tot de voormalige rauwe Monopole-bioscoop waar jongeren in de zogeheten ‘Berlijn-sfeer’ de scepter zwaaien.

Gele Loperavond
Op donderdagavond start Suikerzoet Filmfestival met een gala tijdens de ‘Gele Loper-avond’ in de Havenkerk, een nieuwe locatie voor Suikerzoet. Daar wordt voorafgaand aan de film ‘Ja, ik wil’ de nieuwe Stadsstijl van Schiedam gepresenteerd die op feestelijke wijze door alle partners in de stad zal worden omarmd. Zaterdagavond wordt er op de ‘Dancenight’ gedanst met een verrassings-DJ in de Havenkerk. Zondag wordt het festival afgesloten in het Wennekerpand met de gekozen publieksfilm.

Kinderfilms
Kinderen kunnen dit jaar in het weekend hun eigen Suikerzoet-programma samenstellen met tal van kinderfilms die voornamelijk in de Korenzaal en de Beurszaal in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs draaien.

LHBT
Tal van romantische films voor homo’s, lesbo’s, travestieten en transgenders worden op uiteenlopende locaties gedraaid.

Vol is vol
Op de website suikerzoetfilmfestival.nl, die dit jaar helemaal geschikt is voor mobiele telefoons, wordt nu ook tijdig duidelijk aangegeven welke locatie ‘Vol’ is, zodat filmliefhebbers nog snel naar een andere locatie kunnen gaan. Wie de Facebookpagina SuikerzoetFilmfestival volgt, krijgt in de loop van de maand filmtrailers als ‘appetizer’ toegezonden.

Trailers via Facebook kijken
Surf naar de Facebookpagina van het festival.
Er komen geregeld nieuwe trailers bij.

Lees ook over de crowdfunding.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten