De Schiedammer Online

zondag 1 november 2015

SVV maakt nu de kansen af én wint met 1-4 van Moordrecht

VOETBAL/MOORDRECHT -  SVV heeft in de vierde klasse B een knappe 1-4 uitoverwinning bereikt tegen Moordrecht in sportpark Het Lage.

Voor het spelen van deze competitieronde stond Moordrecht op een zevende plek met 9 uit 7 (met een positief doelsaldo van 16 voor 14 tegen). De mannen van Marcel van der Ven op de 12e positie met 4 uit 7 (met een nadelig doelsaldo van 7 voor en 17 tegen).  Volgens de statistieken was er dus zeker geen sprake van een uitgangspositie voor SVV als favoriet, al had het hoger kunnen staan als in de afgelopen weken de kansen die er waren ook benut zouden zijn. Trainer Marcel van der Ven hamerde er bij zijn mannen op, dat dit punt verbeterd moest gaan worden. "SVV gaat steeds meer een team worden en we maken nu ook de gecreëerde kansen af", zo was de trainer na afloop tevreden over het resultaat en over de geboekte progressie in het spel.

Bij rust hadden de Schiedammers al een marge genomen van twee doelpunten. Deze werden beide gemaakt door Mitchell Rijfkogel. Na de rust was het nog even knijpen voor de gasten. Eerst zorgde Moordrecht voor de aansluiting, waarna het met een strafschop nog een goede kans op de gelijkmaker kreeg. De Schiedamse doelman keerde de 11-meter trap. Niet veel later was het aan de andere zijde opnieuw Rijfkogel die het net vond en met zijn hattrick de marge weer op twee bracht. Rijfkogel kwam dit seizoen over van Oliveo uit Pijnacker.

Diego van Hest zette met nog een Schiedams doelpunt de kers op de taart: 1-4. Het was een verdiende overwinning voor een goed spelend SVV.  Met deze nuttige overwinning is het nog maar een kleine stap voor SVV naar de grote groep van dicht bij elkaar liggende middenmoters in 4B.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.